1000 yaşına kadar yaşayacak insan çoktan doğdu bile

Ünlü bilim insanı Aubrey de Grey, bin yaşına kadar yaşayacak insanın çoktan doğduğunu iddia etti.

1000 yaşına kadar yaşayacak insan çoktan doğdu bile
11 Aralık 2017 - 10:47
Geçtiğimiz aylarda ünlü bir belgesel kanalında uzun yaşam için bilimin önerileri temalı bir belgesel izlemiştim. Belgeselde bir kişinin birçok bedene sahip olacağı ve benliğin bedenler arasında geçiş yapacağı tartışılıyordu.

Şu an benliğinizin bulunduğu bedeniniz bir süre sonra yaşlanıyor ve benliğiniz yeni bir bedene aktarılıyor. O beden de yaşlandıktan sonra bir başka bedene geçiş yapıyorsunuz ve bu durum defalarca tekrarlanıyor. Bu sayede ölümsüz oluyorsunuz.

Kulağa aşırı bilim kurgu gelen bu öneri sanırım gerçekleşiyor. İngiltere'de doğan ve 1985 yılında Cambridge Üniversitesi'nden mezun olan Aubrey de Grey, günümüzde yaşayan insanların birçoğunun on yüzyıl boyunca yaşayabileceğini söylüyor.

Aubrey de Grey'e göre yaşlılık sorunu 20 yıl içerisinde ortadan kalkacak ve böylece insanlar 1000 yaşına kadar yaşayabilecek.

Üstelik Aubrey de Grey, bu denli uzun yaşamın gelecekte bir soruna da yol açmayacağını öne sürüyor.

1000 yıl oldukça uzun bir zaman dilimi. Bugün doğan birinin 3017 yılına kadar yaşadını düşünün. İnanılmaz bir ömür.

1000 yıl yaşamak ister misin sorusuna ben net bir şekilde evet diyemem fakat birçok kişi buna dünden razı olur gibi geliyor.

1000 yıl yaşayanlar belki de başka gezegenlere bile taşınma şansı elde edebilir. 2030 yılı sonrasında Mars'ta koloni kurulacak olması bile bir sonraki evimizin neresi olacağı gibi oldukça ilginç soruları akıllara getiriyor.

Peki siz 1000 yıl yaşamak ister miydiniz?

Instagram.com/mehmetcankmrc

twitter.com/mehmetcankmrc

YouTube.com/mehmetcankomurcu

Mehmet Can Kömürcü

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum