152 yıl sonra… Süper Kanlı Mavi Ay tutulması nedir, ne zaman izlenebilecek? İşte tam ay tutulması hakkında bilgiler…

31 Ocak 2018 Çarşamba gecesi yaşanacak tam ay tutulması heyecan içinde bekleniyor. Gökyüzü 152 yıl sonra Süper Kanlı Mavi Ay'a sahne olacak. Heyecanla beklenen bu olay Türkiye'den de gözlemlenecek. 31 Ocak'ta aynı anda Mavi Ay, Tam Ay Tutulması, Kanlı Ay ve Süper Ay yaşanacak. Peki nedir Süper Mavi Kanlı Ay tutulması...

152 yıl sonra… Süper Kanlı Mavi Ay tutulması nedir, ne zaman izlenebilecek? İşte tam ay tutulması hakkında bilgiler…
29 Ocak 2018 - 20:44
31 Mart 1866 gününde gözlemlenen bu nadir Ay tutulması olayı, Süper Mavi Kan Ayı olarak biliniyor. Dünya, Ay ve Güneşin muhteşem dansı olan tam ay tutulması ülkemizden de gözlemlenebilecek. Ayrı ayrı gözlemlediğimiz Süper Ay, Mavi Ay ve Kanlı Ay bu sefer bir arada olacak. İnsanın hayatında en fazla bir kere görebileceği bu olay 31 Ocak’ta gerçekleşecek. İşte Süper Mavi Kanlı ay tutulması hakkında bilinmesi gerekenler…

MAVİ AY NEDİR?

Mavi Ay ise takvimdeki bir ayda ikinci kez dolunay gerçekleşmesine deniliyor. Mavi Ay 2.5 yılda bir vuku buluyor, ama ayın rengi mavi olmuyor.

RENGİNDEN ÖTÜRÜ KANLI AY

Tam Ay Tutulması, Asya’nın doğusundan Pasifik’e ve Kuzey Amerika’ya dek geniş bir bölgede gözlemlenecek. Dolunay bu tutulma sırasında Güneş'ten yansıyan ışınlar yüzünden koyu kızıl bir renk alacak ki buna Kanlı Ay deniliyor.

super-kanli-mavi-ay-tutulmasi

 


DÜNYAYA EN YAKIN NOKTA: SÜPER AY

Dolunay yörüngesinde dünyaya en yakın noktaya geldiğinde ise Süper Ay gerçekleşecek. Yani ay ekstra yakın ve ekstra parlak görünecek. Dünyaya en uzak noktadaki dolunaydan yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak bir görünüm sergileyecek.

İLGİLİ HABERYılın ilk Ay Tutulması Aslan burcunda!Yılın ilk Ay Tutulması Aslan burcunda!

SÜPER KANLI MAVİ AY NE ZAMAN?

31 Ocak 2018 çarşamba günü TSİ 13:51-19:08 saatleri arasında Süper Kanlı Mavi Ay Tutulması meydana gelecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum