20,000 Bilim İnsanı İnsanlığın Geleceği Hakkında Uyarılarda Bulunan Bir Makale İmzaladı

Yaklaşık 20,000 bilim insanı şimdilerde, faciayı engellemek için gerekli şeyleri yeterince yapmıyoruz diyerek, insanlığın kaderiyle ilgili uyarılarda bulunan bir makaleyi imzaladı.

20,000 Bilim İnsanı İnsanlığın Geleceği Hakkında Uyarılarda Bulunan Bir Makale İmzaladı
05 Nisan 2018 - 10:46
Makalenin başlığı ”Dünya Blimcilerinin İnsanlığa Uyarısı: İkinci Bildirim” şeklinde. 1992’de the Union of Concerned Scientists tarafından imzalanan benzer makalenin devamı niteliğinde olan bu makale nobel ödülü kazananların çoğunluğunu ve insanlığın kaderiyle ilgili uyarıları içeriyor.

Makalenin amacı politikacıları harekete geçirip dünyamızı tehdit altında bırakan iklim değişikliği ve ormanları yok etme gibi bazı temel sorunları onlara göstermek.

Makaleyi imzalayan bilimciler, günümüzdeki ve gelecekteki nesillerin yararına acilen harekete geçilmesi gerektiğini söylüyor.


 


Bilim insanları ‘1992’den beri, istisnasız büyük ozon tabakasının sabitlenmesi dışında, insanlık öngörülen çevresel sorunların, etkili bir biçimde çözümü konusunda başarısızlığa uğradı.” şeklinde yazdı.

Dahası, 540 milyon yılda 6. kez kitlesel yok oluşun olduğunu, bu yüzyılın sonunda, güncel birçok yaşam formunun yok olmuş olabileceğini ya da en azından tükenmeye yaklaştığını ortaya çıkardık.

15,000 makaleyi imzalayan taraflarla birlikte 2017, Kasım ayında son uyarı insanlığın gözleri önüne serildi, ama şimdi, 4,500’den fazla katılım söz konusu. Birçok kişi hala isimlerini yazmaları için teşvik ediliyor.

The Altmeric’e göre şimdilerde, dünyada en çok tartışılan 6. araştırma makalesi, ve aynı zamanda İsrail ve Kanada hükümetlerinin de dikkatini çekti.

Makalenin öncü yazarı, Oregon State Üniversite’sinden Profesör William Ripple bir açıklamasında Global Scientific Community ve halk ile birlikte bilim insanlarımızın insanlığa yapmış olduğu uyarı dikkatleri çekti dedi.

Daha sonraki açıklamaların çözüme olanak sağlaması umut ediliyor. Örneğin; Ekonomi’de bir nobel ödülü aracılığıyla sorunlarla mücadeleye teşvik edilebilir.

Yerel bitki topluluklarını restore etmek, kaçak avlanma krizini ele almak ve yeni yeşil teknolojiler tasarlamak ve düzenlemek gibi bir çok çözüm de sunuluyor.

Yaygın sefaleti ve katastrofik biyoçeşitlilik kaybını önlemek için, insanlık her zamanki gibi daha çevreci ve sürdürülebilir alternatifler uygulamalıdır.

“Yakında, başarısız gidişattan sıyrılmak için çok geç olacak ve zaman tükeniyor. Gündelik hayatımızda ve yönetim kurumlarımızda, tüm canlılarıyla Dünya’nın bizim tek evimiz olduğunu kabul etmeliyiz. ”

kaynak: http://beyinsizler.net/

YORUMLAR

  • 0 Yorum