3 şehit, 4 yaralı

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde PKK tarafından seyir halinde olan bir araca yapılan saldırıda 1 uzman çavuş ile araçta bulunan 1 gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere 2 kişi şehit oldu.

3 şehit, 4 yaralı
19 Mart 2018 - 18:57
Bitlis’te de PKK'liler tarafından odun toplayan köylülere yönelik düzenlenen saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, PKK'liler tarafından Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Topçular Jandarma Karakol Komutanlığı'na gitmekte olan sivil bir araca ateş açıldı. Saldırıda araç içinde bulunan 1 uzman çavuş ile 1 gönüllü güvenlik korucusu şehit oldu. Saldırı sonrasında kaçan PKK'lilerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. 



VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Valiliği, Hani ilçesinde, PKK'liler tarafından sivil araca düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, şöyle denildi: 



"Diyarbakır ili Hani ilçesi ile Topçular karayolu Şekale Tepe bölgesinde seyir halinde bulunan araca, 19 Mart 2018 günü saat 15.05 sıralarında bir grup terörist tarafından ateş edilmesi sonucunda, bir uzman erbaş ile bir gönüllü güvenlik korucusu şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşları ile Yüce Türk Milletine başsağılı ve sabır dileriz." 

 

 

 

Şehit uzman erbaş ile gönüllü güvenlik korucusu için yarın Diyarbakır'da uğurlama töreni düzenleneceği öğrenildi.

BİTLİS'TE SALDIRI: 1 ŞEHİT, 4 YARALI

Bitlis’te de PKK'liler tarafından odun toplayan köylülere yönelik düzenlenen saldırıda 1 kişi yaşamını yitirirken, 4 kişi yaralandı. 

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, Kayalıbağ köyü kırsalında saat 13.45 sıralarında odun toplamak amacıyla bölgede bulunan 5 vatandaşa yönelik saldırının gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, “Henüz tespit edilemeyen bir bölgeden bir grup bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu tarafından saldırı gerçekleştirilmiştir.

Saldırı neticesinde Nurullah Kılıçarslan isimli vatandaş hayatını kaybetmiş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanan 4 vatandaşımız ise Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir” denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum