ABD'den flaş FETÖ açıklaması

ABD Adalet Bakanı Sessions, Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu'nun oturumuna katıldı. Sessions, Trump'ın eski danışmanı Michael Flynn'in Türkiye'yle ilişkileri ve Rusya'nın 2016 ABD Seçimi'ndeki müdahalesi de dahil olmak üzere birçok konuda sorular soruldu.

ABD'den flaş FETÖ açıklaması
14 Kasım 2017 - 21:29
ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions, bugün Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu'nun oturumuna katıldı. Oturumda, Kongre üyeleri Sessions'a Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesi, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in Türkiye’yle ilişkileri dahil birçok tartışmalı konuda sorular yöneltildi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmenin gerçekleşmediğini söyleyen Sessions, hem Ankara hem de Washington’ın yalanladığı, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in kaçırılıp Türkiye’ye iade edilmesi iddiası hakkında da konuştu.

İLGİLİ HABERWSJ: Flynn, Gülen'i kaçıracaktıWSJ: Flynn, Gülen'i kaçıracaktı

Sessions, Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in 15 milyon dolar karşılığında Gülen’i kaçırıp Türkiye’ye iade edeceği iddiaları hakkında da konuştu. Demokrat Temsilci Zoe Lofgren, bu konuda bir bilgisi olup olmadığını söyleyince, ABD Adalet Bakanı “Bu konuda kesinlikle bilgim yok” dedi. Sessions, Ankara’nın Gülen’in iadesi için baskı yaptığını da söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum