ABD medyası Reza Zarrab işinin aslını yazdı

ABD medyası, New York’ta tutuklu olarak yargılanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab’ın savcılıkla işbirliğine başladığını öne sürdü. Reza Zarrab son duruşmaya katılmadı avukatları hazır bulundu.

ABD medyası Reza Zarrab işinin aslını yazdı
17 Kasım 2017 - 11:07 - Güncelleme: 17 Kasım 2017 - 22:49

ABD'li basın kuruluşu NBC'nin internet sitesinde yer alan haberde, İran ve Türkiye vatandaşı iş adamı Reza Zarrab'ın New York'ta yargılandığı davada itirafçı olduğunu yazdı. 

İddia, soruşturma konusunda bilgi sahibi olan iki kaynağa dayandırılıyor. NBC haberinde, "Savcılık Zarrab'dan Türkiye hükümeti ile görevden alınan Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn arasındaki bağlara dair bilgi talep edebilir" deniyor.

HAPİSTEN ÇIKARILDI SAVCIYA İTİRAF VERİYOR: NBC'nin iddiasında Zarrab’ın hapisten çıkarıldığını, ancak halen federal tutuklu olarak gözetim altında, savcılık makamı ile görüşmeye başladığı ileri sürüldü.


 ZARRAB İTİRAFÇI OLDU

NBC hukuk uzmanı avukat Danny Cevallos 'bir tutuklunun hapishaneden çıkarılıp durumunun 'federal gözaltı' olarak güncellenmesinin işbirliği yapan bir kişinin durumuyla örtüştüğünü söylüyor.

 


NBC haberinde "Savcılık, Zarrab’dan Türkiye hükümeti ile görevden alınan Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn arasındaki bağlara ilişkin bilgi talep edebilir" denildi.

ABD SAVCISI NEYİN PEŞİNDE : Haberde, "Özel yetkili savcı Robert Mueller, Aralık'ta Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak göreve başladıktan sonra Michael Flynn'in Fethullah Gülen'in kaçırılıp Türkiye'ye getirilmesi ile Zarrab davasının düşürülmesi için Türkiye'den 15 milyon dolar alıp almadığı konusunu soruşturuyor" deniyor.

DÜNKÜ DURUŞMAYA KATILMADI : Zarrab ile aynı davada, aynı suçlamalarla yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, dün New York'ta yeniden yargıç karşısına çıkarken, Reza Zarrab ve avukatları duruşmaya katılmadı. 

ZARRAB İTİRAFÇI MI OLDU? 

Yaklaşık iki saat süren duruşmada, Yargıç Richard Berman, Atilla’nın hakkındaki davanın düşürülmesi ve kendi davasının Zarrab davasından ayrılması taleplerini reddetti.

Atilla, duruşma arasında DHA’nın, "Zarrab itirafçı mı oluyor, biliyor musunuz?" sorusunu, "Ben öyle bilmiyorum, hiçbir fikrim yok. Hakkımda anlatılanlar doğru değil" diye yanıtladı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU AÇIKLADI : Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Reza Zarrab için 2 kez nota verildiğini açıkladı. Son notadan sonra ABD'den yanıt geldiğini belirten Çavuşoğlu şu bilgiyi verdi: 

-"Hem Adalet Bakanlığından hem de ABD Dışişleri Bakanlığından Büyükelçiliğimize dönüşler olmuş. ‘Başka bir yerde. Sağlığı da iyi, güvende, bir sorun yok.’ diye genel bir cevap verilmiş. Olayın özü budur.” 

 


 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum