ABD, vize yasağını esnetti; sınırlı sayıda başvuruyu kabule başladı

Seyahat acentaları, abonelerine "ABD’ye seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri artık yeniden randevu alabilirler" mesajını yolladı

ABD, vize yasağını esnetti; sınırlı sayıda başvuruyu kabule başladı
06 Kasım 2017 - 18:30 - Güncelleme: 08 Kasım 2017 - 12:51
Bazı seyahat acenteleri tarafından abonelerine gönderilen bilgilendirme mesajında, "Türkiye'deki ABD misyonunun, sınırlı ölçüde vize başvurularını kabul etmeye başladığı" ifade edildi.  "ABD’ye seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri artık yeniden randevu alabilirler. Ancak, sınırlı sayıda randevu verilebileceğinden normalden daha uzun bir bekleme süresi olabilir" denen mesajda, "bazı durumlarda acil randevu alınabileceği" kaydedildi.  



Vize yasağının esnetilmesine ilişkin olarak Türkiye ve ABD'li yetkililerden henüz bir açıklama yapılmadı. ABD Ankara Büyükelçiliği'nin resmi internet sitesinde yer alan "Türkiye'deki vize hizmetlerinin askıya alınmasına ilişkin açıklama"nın halen yayında olduğu görüldü. 

Başbakan Binali Yıldırım, 8 Ekim'de iki ülke arasında karşılıklı olarak alınan "vizeleri askıya alma" kararını görüşmek üzere bugün (6 Kasım 2017) ABD'ye gitmişti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum