ABD'de felaket uyarısı yapıldı! 315 km uzaklıkta...

Amerikalı yetkililer, Florence Kasırgası'nın getirdiği fırtınayı hissetmeye başlayan doğu kıyısı eyaletlerinde bir felaketin beklendiği uyarısını yaptı. Kasırganın merkezi an itibariyle kıyıya 315 kilometre uzaklıkta. Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı sözcüsü, "Okyanus yükselmeye başladı, zaman daralıyor" dedi

ABD'de felaket uyarısı yapıldı! 315 km uzaklıkta...
13 Eylül 2018 - 20:54
ABD'nin doğu kıyısında yer alan Kuzey Carolina eyaleti, Florence Kasırgası'nın ilk fırtınasını hissediyor. Saatler sonra kıyıya ulaşacak kasırga öncesinde, Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı'ndan korkutan bir uyarı geldi.

 

Ajans, Kuzey Carolina'yla birlikte Virgina ve Güney Carolina'yı da vurması beklenen kasırganın çok sayıda insanı öldürebileceğini duyurdu.

 

Ajans sözcüsü Jeff Byard, hızı saatte 175 kilometreyi bulan Florence'in getireceği yoğun yağışla birlikte sel baskınlarına yol açabileceğini belirterek "Okyanus yükselmeye başladı, zaman daralıyor" dedi. Kıyı şeridinde dalga yüksekliğinin 5 metreyi aşacağı tahmin ediliyor. Böylece, yükselen suların iç kesimlere kadar geniş bir alana ilerlemesi bekleniyor.

 

Reuters haber ajansı, 10 milyon insanın muhtemel bir felaketin yaşanacağı bölgede olduğunu bildiriyor.

 





 

ABD Ulusal Kasırga Merkezi'nin son yayınladığı verilere göre, kasırga gözü Güney Carolina'daki Myrtle Plajı'na 315 kilometre uzaklıkta.

 

Üç eyalette yaklaşık 2 milyon insan için zorunlu tahliye emri çıkarıldı, şimdiden 1400'den fazla uçuş iptal edildi.

 

Trump: Ölü sayısı beni kötü göstermek için yükseltildi

 

Maria Kasırgası'ndaki can kayıpları nedeniyle yoğun eleştiri alan ve Florence'in yaklaşmasıyla üç eyalette acil durum ilan eden Başkan Donald Trump ise, bugün ilginç bir çıkış yaptı.

 

Trump, ABD toprağı Porto Riko'da Eylül 2017'de yaşanan Maria Kasırgası'ndaki ölü sayısının kendisini kötü göstermek için muhalefetteki Demokratlar tarafından yükseltildiğini ileri sürdü.

 

Trump, Twitter mesajında "Porto Riko'yu vuran iki kasırgada 3 bin kişi ölmedi. Ben adadan ayrıldığımda, kasırga vurduktan SONRA ölü sayısı 6 ila 18'di. Sonra, uzun süre sonra 3 bin gibi gerçekten büyük sayılar rapor etmeye başladılar. Bu, ben başarıyla Porto Riko'nun yeniden inşasına yardım için milyarlarca dolar toplarken beni mümkün olduğunca kötü göstermek için Demokratlar tarafından yapıldı. Yaşlılık gibi, ne sebeple olursa olsun ölen insanları listeye eklediler. Kötü siyaset. Porto Riko'yu seviyorum" dedi.

 





 

Porto Riko yetkilileri, daha önce 64 olarak açıklanan ölü sayısının yaklaşık 50 kat daha fazla olduğunu söylemiş ve felaketin bilançosunu 2975 olarak açıklamışlardı.

 

Adayı yıkıp geçen Maria'dan geriye halen süren elektrik kesintileri, enkaza dönmüş altyapılar kaldı. Maria Kasırgası, ABD'deki en geniş kapsamlı elektrik kesintisine yol açtı.

 

Maria, 1900 yılından bu yana en büyük maddi hasara yol açan üçüncü kasırga oldu. Ancak yeni açıklanan ölü sayısı 1833 kişinin ölümüyle sonuçlanan ve en büyük maddi hasara yol açan 2005'teki Katrina Kasırgası'ndan üçte bir oranında daha fazla. (Milliyet)

YORUMLAR

  • 0 Yorum