Adnan Oktar ve grubunda 135 tutuklama

Adnan Oktar ve grubuna yönelik soruşturma kapsamında tutuklanmaya sevk edilen 182 şüpheliden 135'i tutuklandı, 16 kişinin ise serbest bırakılmasına karar verildi. Tutuklananlar arasında Adnan Oktar da bulunuyor. Soruşturmada Adnan Oktar'ın verdiği ifade de ortaya çıktı.

Adnan Oktar ve grubunda 135 tutuklama
19 Temmuz 2018 - 08:17 - Güncelleme: 19 Temmuz 2018 - 22:58

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adnan Oktar ve grubuna yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden, Oktar'ın da aralarında bulunduğu 116'sı tutuklandı. Soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan 187 zanlıdan 182'si adliyeye getirildi, 5'i ise emniyetteki işlemlerinin ardından salıverildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 135 şüpheli hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "çocuğun cinsel istismarı", "nitelikli cinsel saldırı", "şantaj", "mal varlığı değerlerini yurt dışına çıkarma", "cebir, şiddet ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından tutuklama kararı verildi. Tutuklananlar arasında Adnan Oktar da bulunuyor.

Ayrıca şüphelilerden 1'i savcılık, 5'i emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 10'u da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Nöbetçi hakimliğe sevk edilen diğer 36 şüphelinin sorguları ise devam ediyor.

ADNAN OKTAR'IN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI



Habertürk'te yer alan habere göre, tutuklanan Adnan Oktar hakimlikte verdiği ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek ifadesinde şunları söyledi.



Geniş bir arkadaş grubu olduğunu söyleyen Oktar, “Lakap kullanırım ancak kod adım yoktur. Türk polisine karşı iddia edildiği gibi düşüncem olmadığını beyan etmek isterim. Ayda 3 bin 500 TL gelirim olmakla başkaca bir gelirim yoktur. Müştekiler bana kumpas kurmuşlardır.”

“İDDİALARI ÇİRKİN BULUYORUM”



“Yurtdışı görüşmelerim Türkiye aleyhine değil. Türkiye lehine yapılan görüşmelerdir. Küçük kızları evine alarak cinsel tacizde bulunduğuma dair iddiaları da kabul etmiyorum. Ben kanuna, hukuka uygun yaşayan bir kişiyim, halkın içinde yaşayan bir kişiyim, milletin içinde yaşayan TV’de yaşayan bir kişi olmakla herkes halk da beni görür tanır. Gittiğim yerler bellidir. Gizli anlaşılmaz örgüt lideri bir kişi değilim. Dürüst insanlarla yaşamayı seven, dost olmayı seven, arkadaş çevresi olan bir kişiyim. İddiaları çirkin buluyorum kabul etmiyorum. Bize karşı atak yapan bu grup 25-30 kişilik bir gruptur. Bunları da biliyoruz. İnternette de bunları yapılacak operasyonları ifşa eden kişiler vardır. Bu kız çocuklarına tecavüz olaylarını ise kesinlikle kabul etmiyorum. Bu da iftiradır. Kız çocuklarının ailelerine 50 bin TL para vererek onları aldığımıza dair iddialar vardır. Halbuki ben hayatımın her evresinde dikkatli olduğu gibi kız çocukları konusunda da son derece dikkatli olarak ilişki kuran bir kişiyimdir. O bahse konu küçük kızla annesi ile birlikte geldi. Ancak eve almadım, bahçede görüştük gönderdim. Bu iftiraları kabul etmiyorum. Atatürkçü milliyetçi bir kişiyim” dedi.

PARTNERDikkat! Güncelleme geldi, artık bunları da göreceğizDikkat! Güncelleme geldi, artık bunları da göreceğiz

Gece yarısı işlemleri devam eden kedicikler adliye koridorlarında görüntülendiGece yarısı işlemleri devam eden kedicikler adliye koridorlarında görüntülendi

OHAL'i protesto etmek için sakal uzatıyordu! Aytuğ Atıcı sakalını kestirecekOHAL'i protesto etmek için sakal uzatıyordu! Aytuğ Atıcı sakalını kestirecek

YORUMLAR

  • 0 Yorum