Af çıkacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Gül'den mahkumlara genel af haberleri hakkında açıklama.

Af çıkacak mı?
20 Ekim 2018 - 21:35
? sorusuna yönelik son haberler, gerek mahkumlar gerekse yakınları tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya devam ediyor. 'nin gündeme getirdiği ve 'ye sunduğu tasarının ardından  ve hükümet kanadının yaptığı ve yapacağı açıklamalar merak ediliyor. Sizler için hazırladığımız haberimizde,  tasarısı hakkında son gelişmeleri derledik. Peki, af yasası çıkacak mı? İşte konuyla ilgili haberler...

Milliyetçi Hareket Partisi () tarafından hazırlanan ve 24 Eylül tarihinde Başkanlığı'na sunulan  teklifi sonrasında mahkum ve yakınları başta olmak üzere bu süreç yakından takip edilmeye başlandı. İlgili  kamuoyunda büyük bir tartışma başlatırken 'ın konuya olan yaklaşımı da oldukça merak ediliyordu. Erdoğan tarafından geçtiğimiz gün yapılan yapılan açıklama sonrasında, '' çıkacak mı?'' sorusu da Google üzerinden en çok sorgulananlar arasında dikkat çekti.

GENEL AF ÇIKACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı Hakim ve Savcı Kura Töreni'nde gündeme yönelik açıklamalar yaparken af konusuna da değindi. Erdoğan'ın açıklamarı sonrası af teklifi hakkında gündemdeki yoğunluk artış gösterdi. Konuyla ilgili olarak son açıklama da Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den geldi. Haberimizin detaylarından açıklamaları okuyabilir ve MHP'nin teklifine detaylarına göz atabilirsiniz.

Gündemdeki af tartışmalarına değinen Erdoğan 'Son af tartışmaları bu rahatsızlığı daha da arttırmıştır. Arkadaşlarımızdan af tartışmasıyla uğraşmak yerine içeriği ve uygulamanın mahşeri vicdana daha uygun hale gelmesi yönünde çalışma yapmalarını istedim. Bakanlığımız bu konudaki hazırlıklarını sürdürüyor' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın sözlerinin tamamı şu şekilde:

"Her iş gibi yargının da gerisinde sağlam bir zihni ve kalbi temel almak zorundayız. Adalet arayışı kıyamete kadar sürecek bir arayışın adı. Adalet ile hakikat, ahlak, devlet, toplum, birey, akıl, güç, erdem arasında ilişki kuran yüzlerce özlü söz var. Bir ülke için vicdanları yaralayan kararlara imza atan çarpık bir adalet sisteminin kaybettiği değer kadar ağır bir bedel yoktur. Bu sorunu çözmeden hiçbir hususun üstesinden gelemeyiz.""Kanunlarımızın uygulamasında milletimizi rahatsız eden hususların bulunduğu bir gerçektir. Son af tartışmaları bu rahatsızlığı daha da artırmıştır. Hakim ve savcılarımız tecrübeleriyle, akademisyenlerimiz teorik çalışmalarıyla bu sürece katkı verecektir. Nihai tasarruf Meclisimize aittir."

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL'DEN AF AÇIKLAMASI

"Bu konuda kararı verecek olan siyasettir"

Adalet Bakanı Gül, MHP'nin af teklifiyle ilgili, temel hassasiyetin toplumun hassasiyetiyle aynı istikamette olduğunu ve bu konuda kararı verecek olanın siyaset olduğunu belirtti.




 



YORUMLAR

  • 0 Yorum