Afrin ve Münbiç rejime bırakılırken asıl kavga Fırat'ın doğusunda

Afrin’e rejim askerlerinin girmesi büyük heyecan yarattı .

Afrin ve Münbiç rejime bırakılırken asıl kavga Fırat'ın doğusunda
20 Şubat 2018 - 10:36
Afrin’e rejim askerlerinin girmesi büyük heyecan yarattı. Suriye resmi makamlarının deyimiyle, “halk güçleri” girdi. Yani Hizbullah, Haşdi Şabi, Şebbiha, Yabancı Şii militanlardan oluşan milis gücü bunlar. Sanırım düzenli ordu görüntüsü veriliyor.

Bulanık ve karışık bilgilere göre, PKK/PYD Afrin’in kontrolünü bu güçlere teslim edecek. Buradaki silahlı güçlerini de Münbiç’e çekecek ve oradaki cephelerini güçlendirecek.

MÜNBİÇ’İ DE ESED’E VERECEKLER

Bir süre sonra Türkiye Münbiç’e operasyon yaptığında, sanırım aynı senaryoyu yaşayacağız. Örgüt önce direnebildiği kadar direnecek. Türkiye’ye ne kadar zarar verirse o kadar uğraşacak. Baktı ki tutunamıyor, şehri götürüp Esed güçlerine teslim edecekler. Benim öngörüm budur.

Bu senaryoya Rusya dünden razıydı. Zaten operasyon öncesi de örgütün Afrin’i Esed’e teslim etmesi için epey uğraştı. ABD istemediği için bu teklife yanaşmadılar. Şimdi 1500’den fazla insanı ölünce, TSK karşısında direnemeyeceğini anladı örgüt. ABD, sonuçta Afrin için “bana ne, Rusya düşünsün” demişti mealen. Bir yandan da Türkiye’nin gücünü test etmek, direncini biraz olsun kırmak ve orada durdurmak için de uğraşmıştı.

Şimdi anlaşılıyor ki ABD ve PKK, Afrin için daha fazla yapılacak bir şey kalmadığını anladı. Baktılar, Türkiye kararlı ve planlı bir şekilde ilerliyor, karşısına Esed rejimini dikerek, orada durdurmaya karar verdiler.

Devamını Oku

YORUMLAR

  • 0 Yorum