Afrin'de son durum! TSK'dan açıklama var...

AFRİN harekatından son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'deki son duruma ilişkin yeni bir açıklama yaptı. TSK'dan yapılan açıklamada Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 947 olduğu bildirildi. Afrin'den dün gelen son haberlerde 2 şehit bilgisi de vardı.

Afrin'de son durum! TSK'dan açıklama var...
05 Şubat 2018 - 10:18 - Güncelleme: 05 Şubat 2018 - 10:28
Afrin'deki PKK/PYD ve IŞİD hedeflerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı kapsamında öldürülen terörist sayısı 947'ye yükseldi. Genelkurmay Başkanlığı son dakika açıklamasıyla Afrin'deki son gelişmeler hakkında bilgilendirme yaptı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, harekatın yürütüldüğü bölgeden elde edilen bilgilere göre bugün PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu 12 kişinin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, "Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 947 olmuştur." bilgisi verildi.

TSK dün gece yarısı da Afrin operasyonunda 2 askerin şehit olduğunu 5 askerin de yaralandığını açıklamıştı.

ŞEHİT ASKERLERİN İSİMLERİ : Afrin harekatında şehit düşen askerlerin Selim Vurdal ve Bekir Evren olduğu açıklandı. 25 yaşındaki Şehit Selim Vural'ın acı haberi Hatay'ın İskenderun ilçesindeki babaevine ulaştı. Şehidin Karayılan Mahallesi'ndeki babaevine giden yetkililer, acı haberi anne Nuran Vurdal'a verdi. Selim Vurdal'ın şehit olduğu haberini alan yakınları aileyi ziyaret ederek taziyede bulundu, şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Bekar olan şehidin babası Selim Vurdal'ı geçen yıl kaybettiği öğrenildi.

 

Afrin şehidi Selim Vurdal'ın haberi İskenderun'u ağlattı

ŞEHİT BEKİR EVREN : Şehit olan Piyade Komando Uzman Çavuş Bekir Evren'in 24 yaşında Osmaniyeli olduğu öğrenildi. Şehit Evren'in Dr. İhsan Göknal Mahallesi'ndeki evine giden askeri yetkililer, baba Hasan Hüseyin ve anne Emine Evren'e acı haberi sağlık görevlileri eşliğinde verdi. Haberi alan aile yakınları ve akrabaları eve gelerek aileye taziyede bulunurken, babaevine ve sokağa Türk bayrağı asıldı. Şehit Evren'in 1 yıllık evli olduğu ve 2,5 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.

Afrin şehitlerinin isimleri Bekir Evren'in haberi ulaştı

YORUMLAR

  • 0 Yorum