Aldatma sitesi Ashley Madison'dan üyelerine uyarı

Çöpçatanlık sitesi Ashley Madison'ın ana şirketi, web sitesinin 2015 veri ihlali mağdurlarına 11 milyon dolarlık ödeme yapacak. Ashley Madison adlı zina web sitesinin sahibi, Temmuz 2015 tarihli veri ihlalinde kişisel ayrıntıları paylaşılan yaklaşık 37 milyon kullanıcı adına açılan davayı kapatmak için 11.2 milyon dolarlık bir ödeme yapacağını açıkladı.

Aldatma sitesi Ashley Madison'dan üyelerine uyarı
22 Temmuz 2017 - 13:04



Eskiden Avid Life Media Inc olarak bilinen Ruby Corp, ödeme yapmayı kabul etmiş olsa da hata yapmış olduğunu reddetti. Üyelerine evlilik dışı ilişki kurmalarını sağlayan online çöpçatanlık platformu "Hayat kısa, eşinizi aldatın" sloganıyla tanınmıştı.



Ancak ihlal, Ruby'ye gelirinin dörtte birinden fazlasına mal oldu ve Toronto merkezli şirketin güvenlik ve kullanıcı gizliliğini artırmak için milyonlarca dolar harcaması gerekti.

Geçtiğimiz Aralık ayında Ruby, hatalı olduğunu kabul etmeden ABD Federal Ticaret Komisyonunun birkaç eyalet ile beraber açtığı soruşturmada aldatıcı uygulamalar barındırdığı gerekçesiyle 1.66 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti

Cuma günkü anlaşmaya göre, geçerli hak talepleri olan kullanıcılar ihlali atfeden zararlarını ne kadar iyi belgeleyebilirlerse, 3.500 dolara kadar ödeme talep edebilecekler.Anlaşmaya aracılık eden eski federal yargıç Layn Phillips mahkemede, anlaşmanın özelliklede mağdurların iddialarını belgelemeleri gerektiği için “iyi bir ilerleme" olduğunu söyledi.

Mahkeme belgelerine göre Ashley Madison kullanıcılarının avukatları, 11.2 milyon dolarlık ödemenin üçte birini alabilir.


Paylaş Tweetle Öne Çıkar

 




 


YORUMLAR

  • 0 Yorum