Aldatma Üzerine Yapılmış En Ünlü 11 "Yasak Aşk" Filmi

Yasak aşklar filmlerde sıklıkla işlenen konulardan biridir. İzleyiciler kimi zaman eşini aldatan kişiye hak verir, kimi zaman da aldatılanın yanında olur. Yasak aşk her durumda seyircide bir duygu patlaması yaşatan parantez içinde "güzel" bir konudur. Biz de en ünlü yasak aşk filmlerinden sizler için bir derleme yapalım dedik.

Aldatma Üzerine Yapılmış En Ünlü 11 "Yasak Aşk" Filmi
18 Mayıs 2018 - 10:03
1. Sadakatsiz (Unfaithful)bir

Connie Sumner, kocası ve oğluyla mutlu bir yaşantısı olan bir kadındır. Bir gün iş için New York'ta bulunduğu sırada rüzgar yüzünden dengesini kaybeder ve düşer. O sırada orada bulunan genç kitapçı Paul Martel, kadına yardım eder ve dizindeki yaraya pansuman yapmak için evine davet eder. Bu olaydan sonra ikili arasında yaşanan ilişkiler kontrolden çıkmaya başlayacaktır.2Yönetmen Adrian Lyne, orjinalinde Paris'te geçen 1969 yapımı klasik filmi Une Femme Infidele adlı hikayeyi ustaca New York'a taşımış. Diane Lane bu rolüyle Oscar'a aday gösterilmişti.

 

2. Gözü Tamamen Kapalı (Eyes Wide Shut)3Psikolog Bill Harford (Tom Cruise) ve karısı Alice'in (Nicole Kidman) dışarıdan bakıldığında örnek bir evlilikleri vardır. Bir davette karısının başka bir erkekle ilgilenmesi, doktoru çılgına çevirince, kendisini cinsel fantezilerle dolu bir oyuna teslim eder.dSinema sanatının en büyük yaratıcılarından Stanley Kubrick'in filmi Eyes Wide Shut, 2 yılda çekilmiş ve izlenme rekorları kırmıştır

 

3. Kusursuz Cinayet (A Perfect Murder)5Zengin bir aileden gelen Gwyneth Paltrow, başarılı bir işadamı olan Michael Douglas ile evlidir. Ancak Emily, kocasını sanatçı olan Viggo Mortensen ile aldatıyordur. Kocası bunu bilmektedir ama hiçbirşey yokmuş gibi davranıyordur.6Alfred Hitchcock'un klasik gerilimlerinden biri olan Dial M for Murder'ın yeni versiyonu olan film, ilkinden biraz daha farklı bir versiyonla beyazperdeye aktarılmış.

 

4. Kanıt Vücutlar (Body Of Evidence)7Madonna Temel İçgüdü'de Catherine Tramell rolünü çok ister, ancak Michael Douglas onunla oynamak istemez ve yapımcılar Sharon Stone'la anlaşırlar. Madonna da çok hırslanarak hemen bir ekip kurar ve ekibiyle beraber bu filmi çekerler.8

 

5. Taciz (Disclosure)91994 yılında ses getiren bir film olarak bilinen Taciz, Michael Douglas ve Demi Moore arasında yaşanan yakın bir ilişkinin ardından Demi Moore'un taciz iddiasıyla ortaya çıkmasını anlatıyor.10Filmin en çok konuşulan olayı ise, tacize uğrayanın bir kadın değil, bir erkeğin olması olmuştur. Barry Levinson'ın yönettiği filmde, roller tersine dönmüştür.

 

6. Amerikan Güzeli (American Beauty)11The Blue Room ve Cabaret gibi popüler tiyatro oyunlarının İngiliz yönetmeni Sam Mendes'in ilk sinema filmi. Sınırları zorlayan bu ilginç filmin başrollerinde Kevin Spacey ve Annette Bening gibi iki usta oyuncu yer alıyor.12Büyük bir ailenin parçalanmasını ve bu ailenin garip komşularıyla olan karşılaştırmasını içeren yapımın görüntüleri Oscar ödüllü sanatçı Conrad Hall'e ait. Amerikan Güzeli, 1999 yılında En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil beş Oscar kazandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum