Araştırmacılar İlk Defa İnsan Beynini İnternete Bağladı

Wits Üniversitesi’nden araştırmacılar bir beyni direkt internete bağlandılar

Araştırmacılar İlk Defa İnsan Beynini İnternete Bağladı
12 Aralık 2018 - 22:28 - Güncelleme: 13 Aralık 2018 - 09:38
Bu projeden toplanan veriler, makine öğrenimi ve beyin-bilgisayar ara yüzlerinde bir sonraki adımın atılmasına yardımcı olabilir.

Güney Afrika Johannesburg’da bulunan Wits Üniversitesi’nde araştırmacılardan oluşan bir ekip, biyomedikal mühendisliği alanında büyük bir gelişme kaydetti.


 


Medical Express’te yayınlanan bir habere göre, araştırmacılar ilk defa insan beynini gerçek zamanlı olarak internete bağlamak için bir yol buldu. “Brainternet” projesi olarak adlandırılan bu projede beyin, World Wide Web’deki Things of Internet’in (IoT) düğümüne dönüştürülüyor.



Projede, kullanıcının kafasına bağlı bir Emotiv EEG cihazı tarafından toplanan beyin dalgası EEG sinyallerini alarak çalışıyor.


 


Sinyaller daha sonra, verileri bir uygulama programlama arabirimine canlı olarak aktaran ve herkesin etkinliği görüntüleyebildiği açık bir web sitesinde verileri gösteren düşük maliyetli bir Ahududu Pi bilgisayarına iletiliyor.

Elektrik ve Enformasyon Mühendisliği Okulu öğretim üyesi ve proje sorumlusu Adam Pantanowitz projeye dair şunları söyledi:

“Beyin İnternet, beyin-bilgisayar arayüz sistemlerinde yeni bir sınırdır. Bir insan beyninin nasıl işlediği ve bilgiyi nasıl işleyeceği konusunda kolayca anlaşılan bir veri yoktur.

Brainternet bir kişinin kendi beyinini ve başkalarının beynini anlamasını basitleştirmeyi amaçlıyor. Bunu, beyin aktivitesini sürekli olarak izlemek ve bazı etkileşimler sağlamak yoluyla yapıyor”



Pantanowitz, bu çalışmanın sadece projenin başlangıcı olduğunu vurguluyor.

Ekip şu anda kullanıcılar ve beyinleri arasında daha yüksek etkileşim sağlayan bir deneyim yaratmayı hedeflediklerini kaydediyor.

Kaynakhttp://beyinsizler.net/arastirmacilar-ilk-defa-insan-beynini-internete-bagladi/

YORUMLAR

  • 0 Yorum