Barzani nasıl ikna edilebilir?

"Sohbet ettiğimiz Irak Türkmen Cephesi üyesi bir arkadaşa 'neden işgale direnmediniz?' deyince aldığım cevap karşısında donup kaldım ve karşılık veremedim:

Barzani nasıl ikna edilebilir?
20 Eylül 2017 - 09:45 - Güncelleme: 20 Eylül 2017 - 22:27
-Ne ile savaşacaktık. Bize Türkiye'den her ay on bin dolar, Barzani'ye bir milyon dolar yardım geliyordu.

Bu arada Türk siyasetinde aklınıza gelen her görüşten siyasetçinin Kuzey Irak'ta ticari faaliyeti vardı."

***

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ise IKBY'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandum hakkında "Hükümetin Barzani'ye, 'Bu sevdadan vazgeç' deyip 24 saat süre vermesi lazım. Eğer bu süre içinde geri atım atmıyor ve hâlâ hükümetten ve Türkiye'den giden sesleri ayağının altına alıp çiğniyorsa o zaman askeri, siyasi ve ekonomik tedbirler içeren bir paket hazırlanması lazım." dedi.

Yılmaz, yakın tarihteki olayları şöyle hatırlattı:

* İşin bu noktaya gelmesinde, Barzani'nin altına kırmızı halılar seren, Irak Merkezi Hükümetine gösterdiği iyi muamelenin yüz katını Barzani'ye gösteren ve bayrağını göndere çeken, kurultayında 'Türkiye seninle gurur duyuyor' dedirten ve alkışlattıran, Diyarbakır meydanında sahneye çıkartıp ahaliye selamlattıran Adalet ve Kalkınma Partisi sorumludur.

* Barzani ile örtülü enerji işi yapan, kirli ticaret yapan, Barzani'yi zengin eden AKP'dir. Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattının bütün geliri, Bölgesel Kürt Yönetiminde Barzani'nin cebine gitmektedir. Bunun Irak Merkezi Yönetimine bir faydası kalmamıştır. Barzani, buradan elde ettiği gelirle daha fazla silah almakta ve kimseyi dinlememektedir.

* Barzani, Habur'dan giden TIR'lara, araçlara haraç kesmektedir. Günde yaklaşık 6-7 bin araç ve tankerin gelirini almakta, Bağdat'a bir kuruş bile vermemektedir.

 

Devamını Oku 

YORUMLAR

  • 0 Yorum