Beşiktaş ile Konyaspor maçının temsilci raporu

Beşiktaş ile Konyaspor arasında oynanan kupa maçında yaşanan vahim olaylar karşılaşmanın temsilcileri tarafından ayrıntılı bir şekilde rapor edildi.

Beşiktaş ile Konyaspor maçının temsilci raporu
08 Ağustos 2017 - 13:18 - Güncelleme: 08 Ağustos 2017 - 13:28
Beşiktaş ile Konyaspor maçının temsilci raporu

Gazete Habertürk'ün haberine göre; Futbol Federasyonu’na gönderilen raporlarda Konyaspor taraftarlarının başta bıçak (kelebek) olmak üzere sahaya çok sayıda yabancı madde attığı yer aldı. Bu doğrultuda hakem Fırat Aydınus’un maçı durdurmak zorunda kaldığı da belirtildi.

Beşiktaş ile Konyaspor maçının temsilci raporu
Raporlarda, “Sahaya atılan bıçak Quaresma tarafından hakem Fırat Aydınus’a verildi. Sahaya ayrıca çok sayıda yanıcı ve patlayıcı madde atıldı. Maç sırasında Konyalı bir taraftar sahaya girmeye çalıştı. Maçın bitimi ile birlikte Konyasporlu taraftarlar tribündeki tel örgüleri aşarak sahanın içine akın ettiler.

Passolig uygulanmadığı için taraftar gruplarının kontrollü sahaya alınmamasının ve yerel yetkililerle koordinasyon eksikliğinin dikkati çektiği belirtilirken, maç öncesi kimi koltuklara bayrak-forma gibi eşyaların büyük kolilerle taşındığı, içeriye sokulan malzemelerin kontrolünün de önem taşıdığı vurgulandı.Beşiktaş ile Konyaspor maçının temsilci raporu

ÇİMLER ZARAR GÖRDÜ

Atılan maytap ve meşaleler nedeniyle çimlerde yanma meydana geldi. Maçın ardından çok sayıda taraftarın sahaya girmesiyle, çimlerde hasar oluştu. Çimleri yapan İtalyan şirketinin hasar tespit çalışmalarına başladığı öğrenildi.

E-BİLET NİYE UYGULANMADI?

6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 5. maddesi gereği elektronik bilet uygulaması Süper Lig’de ve 1. Lig’de yapılıyor.

Türkiye Kupası ya da Süper Kupa finalinde uygulanamıyor. Bu doğrultuda Beşiktaş-Konyaspor maçında da kağıt bilet uygulaması yapıldı. Kanunda değişikliğe gidilmesi halinde önümüzdeki süreçte tüm maçlarda e-bilet uygulamasına geçilebileceği vurgulandı. E-bilet uygulamasında turnikeden geçenlerin kimliği ve görüntüsü kayıt altına alındığı için olay çıkmasının önüne geçiliyor.

STATTA BÜYÜK HASAR



İlk kez bir resmi maça ev sahipliği yapan Yeni 19 Mayıs Stadı’nda ise büyük çapta maddi hasar meydana geldi. 145 milyon TL’ye mal olan 33 bin 919 kişilik statta çok sayıda koltuk yerinden söküldü.

Korkuluklar kırıldı. Kale arkalarındaki fileler yırtıldı. Stadyumdaki lavabolar, tribünleri ayıran demirler zarar gördü. Samsun yöneticileri iki sayfa hasar tespit tutanağı düzenledi.



 





 



 





 



YORUMLAR

  • 0 Yorum