Beynin görünmeyen yüzünü yazdı

“Beyninizin karanlık tarafını ne kadar tanıyorsunuz? Düşünce gücüyle başka beyinleri yönetmek mümkün mü?”

Beynin görünmeyen yüzünü yazdı
22 Eylül 2017 - 17:58 - Güncelleme: 23 Eylül 2017 - 10:28
“Yaşadığımız deneyimler beynimizi nasıl değiştiriyor?” Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM) Müdürü Prof. Dr. Tayfun Uzbay, kısa bir süre önce piyasaya çıkan kitabında bu sorulara yanıt verdi.

 

Bu zamana kadar çok sayıda kitap yazan, birçok bilimsel yayının çeviri editörlüğünü yapan Prof. Dr. Tayfun Uzbay, bu kez beyin gibi karmaşık yapıyı en anlaşılır ve sade bir dille anlattı.

Yeni kitabı Görünmeyen Beyin’de beynin gizemleriyle ilgili merak edilen birçok bilimsel araştırmayı, doğru bilinen yanlışları bir araya getirdiğini ifade eden Prof.Dr. Uzbay, “Bu kitapta öncelikle, bilgi kirliliğinin giderek arttığı bir ortamda, beyinle ilgili geçerli bilgilerin yani beynin görünen yüzünün anlaşılır bir dille aktarıldığına; ikinci olarak da beyin konusundaki güncel sorular eşliğinde, hâlâ açıklayamadığımız tartışmalı noktaların ele alınarak bu kez de beynin görünmeyen yüzünün aydınlatıldığına şahit olacaksınız" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum