Bilim insanları uyarıyor: Eğer penisiniz böyleyse risk altındasınız

ABD'deki Baylor College'de yapılan ve yaklaşık 1.5 milyon erkekten elde edilen verilerle gerçekleştirilen araştırma sonunda, penisin kavisli olmasına sebep olan Peyronie Hastalığı'nın kanserle ilişkisi ortaya çıktı. Araştırmaya göre bu rahatsızlıktan muzdarip erkeklerin kansere yakalanma riski daha yüksek.

Bilim insanları uyarıyor: Eğer penisiniz böyleyse risk altındasınız
02 Kasım 2017 - 22:04
ABD’nin Teksas eyaletinde yapılan bir araştırma, erkekler için önemli bulgular ortaya koydu. Houston’daki Baylor College’de yapılan ve 1.5 milyon erkekten elde edilen verilerin değerlendirildiği araştırmada Peyronie Hastalığı olarak da bilinen rahatsızlıktan muzdarip olanların kanser riski altında olduğu belirlendi.

Erkeklerin penislerinin kavisli olmasına sebep olan Peyronie Hastalığı ile incelemelerde bulunan araştırmacılar, bu hastalığa yakalananların %40 oranında testis kanseri riski altında olduğu belirtildi.

İLGİLİ HABERBilim insanları açıkladı: Yatakta bu 3 hareketi yapan mutluluktan uçuyorBilim insanları açıkladı: Yatakta bu 3 hareketi yapan mutluluktan uçuyor

Penis içerisindeki dokularda anormal yara dokusu veya plak gelişimi sebebiyle karşılaşılan bu rahatsızlığın bu uzuvda meydana gelen rahatsızlıklarla oluşuyor. Baylor College’de yapılan ve America nSociety for Reproductive Medicine’de sunulan araştırmada, bu hastalığa sahip erkeklerin kan kanseri olma riskinin %29 daha fazla ve mide kanserine yakalanma riskinin ise %40 daha fazla olduğu belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum