'Bireylere karşı işlenen suçlar affedilmez' diyen AKP, o katilleri affetmişti!

Hani şimdilerde 'Devlete karşı işlenen suçlar affedilebilir, ama bireylere karşı işlenen suçlar değil' diyen AKP, 7’şer kez müebbet alan o katilleri affetmişti!Bundan tam 40 yıl önce .

'Bireylere karşı işlenen suçlar affedilmez' diyen AKP, o katilleri affetmişti!
11 Ekim 2018 - 08:50
Hani şimdilerde 'Devlete karşı işlenen suçlar affedilebilir, ama bireylere karşı işlenen suçlar değil' diyen AKP, 7’şer kez müebbet alan o katilleri affetmişti!

Bundan tam 40 yıl önce. Tarih 8 Ekim’i 9 Ekim 1978’e bağlayan gece. Daha önce hazırlanan plan gözden geçirildi. "İdi Amin" kod isimli Haluk Kırcı, Ankara Bahçelievler 15'inci sokak 56/2 adresine gönderildi. Haluk Kırcı eve gidip kapıyı dinledi. Sonra koşa koşa arkadaşlarının bulunduğu eve döndü, "içeriden 2-3 kişinin sesi geliyor," dedi.

Eylemi o akşam yapmaya karar verdiler. Zile bastılar. Kapının açılmasıyla birlikte eve daldılar... İçeride Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi beş öğrenci vardı. Yaşları 20 ile 26 arasında değişiyordu:

Hacettepe Üniversitesi İstatistik bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Osman Nuri Uzunlar ve yine aynı okuldan 20 yaşındaki Latif Can.

Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi gazetecilik bölümü öğrencisi 23 yaşındaki Efraim Ezgin.

ODTÜ elektrik bölümü öğrencisi 23 yaşındaki Serdar Alten.

Devamını Oku

YORUMLAR

  • 0 Yorum