Büyük zafer 96 yaşında

Atatürk önderliğinde din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir araya gelen Türk halkı, Kurtuluş Savaşı'nı 96 yıl önce bugün kazanmıştı. 30 Ağustos 1922'de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile bir halkın kahramanlık destanına dönüştü. İşte bugün o büyük zaferin yıldönümünde Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.

Büyük zafer 96 yaşında
30 Ağustos 2018 - 10:19
Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün Afyon Kocatepe'den başlattığı taarruz, Anadolu'yu yeniden vatan yaptı. Bir milleti bağımsızlığa kavuşturdu. Tarihe altın harflerle yazıldı…



Zafere giden yol, 26 Ağustos günü saat 05.30'da, Kocatepe'de Türk topçusunun ateşiyle başladı. Ardından süngü savaşları geldi. Savaş meydanında görünürde üstünlük düşmandaydı. Türk Ordusu'nun asker sayısı 207 bin civarında iken, Yunan askeri sayısı ise yaklaşık 225 bindi. Yunan ordusunun silah ve cephane konusunda Türk Ordusu'na karşı üstünlüğü vardı. Bizim 10 uçağımıza karşı, Yunan ordusunun 50 uçağı vardı.



Kahraman Mehmetçik, bütün yokluğa rağmen yüreğindeki cesaret ve inançla kanının son damlasına kadar mücadele etti. 30 Ağustos günü zafer Mehmetçiğin oldu… Ancak Kocatepe'de başlayan mücadele bitmemişti. Atatürk, "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri" diyerek yeni hedefi gösterdi. Kahraman ordu, 9 Eylül günü İzmir'e ulaştı. Kenti işgalden kurtardı, düşmanı denize döktü.




YORUMLAR

  • 0 Yorum