Çarşı grubu, 'Agdash'çılar ve F. Orman'

Övünmek gibi olmasın ama ben Fenerbahçeliyim. 24 yıldan beri de Fenerbahçe Kongre Üyesiyim. Ama sporda özellikle futbolda FB-BJK-GS gibi köklü kulüplerimizin ezeli rekabetini ve ebedi dostluğunu savunurum.

Çarşı grubu, 'Agdash'çılar ve F. Orman'
10 Ağustos 2017 - 11:47 - Güncelleme: 10 Ağustos 2017 - 11:57
Konu Atatürk ve Cumhuriyet gibi ortak milli değerlerimiz olunca böyle bir konuda yazmanın zorunlu olacağını düşündüm.

Hatırlanacağı üzere BJK Başkanı Sn. F. Orman, Beşiktaş taraftarlarının -muhtemelen Çarşı grubunun- Samsun'da geçen hafta oynanan kupa maçına götürdükleri "Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa" yazılı afişin stada sokulmasına izin verilmemesine "...siyaset yapmak isteyen partilere gidebilir..." mealinde sözlerle adeta destek vermişti. Halbuki hemen aynı günlerde İstanbul'da oynanan Başakşehir maçında, T. Erdoğan'ın resmi bulunan "Başkomutan" yazılı büyük bir pankartın açılmasına ilişkin ise ne hikmetse sesini bile çıkar(a)mamıştı.

İZMİR MARŞI ÇIKIŞI

Allah'tan Sn. Fikret Orman'a cevap yine tribünlerden geldi. Muhteşem Fenerbahçe taraftarı T. Erdoğan'ın da izlemek için geldiği Sturm Graz maçında "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diyerek, hep bir ağızdan "İzmir Marşı'nı" söylediler. Maçtan sonra FB Başkanı Sn. A. Yıldırım, "...bunda yanlış birşey olmadığını ve İzmir Marşı'nı söylemenin doğal olduğunu..." açıklayarak cesur ve kararlı bir tavır sergiledi.

Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin ve cumhuriyetimizin kurucu ATA'sıdır. Milletin ezici bir çoğunluğunun gönlünde ve bilincinde sarsılmaz bir yeri vardır.

Ülkemiz ve cumhuriyetimizin kurucu değerleri bugün bölücü ve gerici açık-yakın tehdit ve saldırılar altındayken, millet-stadyumları dolduran on binlerce yurttaşımız- milli birlik ve beraberliğimize ve cumhuriyetimizin kurucu değerlerine sahip çıkmanın sembolü olan slogan ve marşları söyleyerek vatan-demokrasi ve cumhuriyet sahipsiz değildir mesajını veriyorlar açıkça.

Elbette ki, bunu engellemeye ve/veya karşı çıkmaya da kimsenin gücü yetmiyor, yetmez ve yetmeyecek.

Bu durumun siyasetle, particilikle vb. hiç bir alakasının bulunmadığı açıktır.

Esasında spora, camiye, kışlaya, eğitime ve yargıya siyaseti karıştıran ve bulaştıranlar maalesef bugünkü iktidar sahipleridir.

ÇARŞI GÖREVE

Vatansever, Atatürkçü ve cumhuriyetçi büyük Beşiktaş taraftarı ve onun ülkemizin bu zor günlerinin sembolü haline gelen ve bu nedenle gönlümüze taht kurmuş olan Çarşı Grubu'nu, bu konuda da duyarlı olmaya davet ediyorum.

Çarşı Grubu, Başkanları Sn. F. Orman'a "Maltaleaks" adı verilen Avrupa Araştırmacı Gazetecilik Ağı ve Organizasyonu (EIC) tarafından karışık ilişkileri ve siyasetle bağlantıları hakkında çok vahim iddialar ve yayınlar yapılan meşhur "Azeri işadamıyla", iftarlardan, açılışlardan vb. medyaya yansıyan samimi pozlarının ne anlama geldiğini sorsalar iyi ederler.

Sn. F. Orman da, Mustafa Kemal Atatürk'ten değil, siyasi iktidarla karanlık ve şaibeli ilişkileri Avrupa medyasında ve İnternetinde yaygın bir şekilde dolaşan isimlerle ortalıkta samimi pozlar vermekten kaçınsa herhalde daha iyi olur.

Şimdilik bu kadar...

YORUMLAR

  • 0 Yorum