Ceza köprüsü

İstanbul'un iki yakasını bir araya getiren ve trafiği önemli ölçüde rahatlatacak iddiasıyla açılışı yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü; köprüden hiç geçmeyen vatandaşa da ceza kesiyor. Son günlerde vatandaşlardan gelen şikayetler artmaya başladı.

Ceza köprüsü
10 Şubat 2018 - 11:50 - Güncelleme: 10 Şubat 2018 - 21:39
Her gün milyonlarca kişi İstanbul’da aracıyla yollara çıkıyor. Özellikle köprüleri kullanan sürücüler Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) veya Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanıyor. Avrupa'dan Asya'ya veya tam tersi istikamet için 3 köprü ve birde tünel bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de  İstanbul’un iki kıtasını birbirine bağlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü… Köprüden hiç geçmeyen vatandaşa bile ceza kesiliyor.

SON ÖRNEK TEKİRDAĞ

Bu durumun son örneği Tekirdağ’da bir vatandaşın başına geldi. Vatandaşa hiç geçmediği köprü için  bin liralık ceza geldi. Bunun üzerine Yavuz Sultan Selim Köprüsü yetkilileri konu ile ilgili açıklamada bulundu. Yetkililer araçlardaki plakaların kirlenmesi, standart olmayan plaka kullanılması, hız sınırlamalarının aşılması veya gişelerdeki talimatlara uygun davranışlarda bulunmaması gibi nedenler ile bu şekilde olayların yaşandığını söyledi. Tekirdağ’da yaşanan olay için ise yetkililer, plakanın yanlış anlaşıldığını ve cezanın durdurulduğunu belirtti.

GEÇMEDİĞİ KÖPRÜ İÇİN CEZA YEDİ

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre; Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yaşayan bir vatandaş otomobiliyle Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle kesilen yaklaşık bin lira cezayı görünce şok oldu. Malkara’da berberlik yapan 55 yaşındaki İbrahim Şengider’in 59 VE 497 plakalı otomobiline, İstanbul Kuzey Marmara 3. Boğaz Köprüsü'nden çok sayıda kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle yaklaşık 1000 TL’ye yakın ceza kesildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum