Çıkacak affın ilk kez okuyacağınız ayrıntıları

Yakın zamanda tüm Türkiye'nin konuşacağı haberi Odatv yazıyor: Adına "af" demeyecekleri af çok yakın zamanda geliyor.

Çıkacak affın ilk kez okuyacağınız ayrıntıları
23 Şubat 2019 - 10:26
Bilindiği gibi; cezaevindekilere "af" konusunu ilk olarak MHP lideri Devlet Bahçeli gündeme getirmişti. Yerel seçim sürecinde her ne kadar "rafa kaldırılmış" gibi görünse de, mahkum yakınları Bahçeli'nin sözünü unutmadı. Hem sürekli eylem yapıyorlar, hem de devamlı olarak sosyal medya kampanyası düzenliyorlar.

Ve... Cumhur İttifakı'nın diğer bileşeni AKP de af konusunu ciddiyetle ele almaya başladı.

Bugün...

Seçim çalışmaları dolayısıyla Silivri'ye giden AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "MHP'nin verdiği af teklifi üzerinde çalışılıyor tek tek. Kamu vicdanını nasıl rahatsız olmaz onun ortaya çıkması lazım. Acele karar verirsen bu sefer başka mağduriyetler olur" diye konuştu.

 

Şimdi...

Odatv'nin edindiği bilgiye göre; Mart başında bu af teklifinin yasalaşması bekleniyor.

Masadaki taslak, hem adi hem de terör suçlarını kapsayacak. Bununla birlikte infaz yasasında yapılacak geniş bir değişiklik de öngörülüyor.

Denetimli serbestliğin 5 yıla çıkarılacağı, infaz yasasında indirime gidileceği ve en önemlisi de Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik yapılması bekleniyor.

Sonuç olarak, terör örgütü üyeliğinden veya yardım-yataklıktan tutuklu olan birçok ismin cezaevinden çıkması öngörülüyor.

Bu çok önemli af paketinin, Mart'ta çıkmasının elbette ki seçimle ilgisi var.

Ama bununla birlikte...

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını öneren taslak karar 13 Mart’ta oylanacak.

Af, işte bu kritik oylamada çıkacak olası olumsuz karara karşı, Türkiye'nin kozu olacak.

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum