''Çıkardığımız yasa bize uygulanırsa ne olur?''

AK Parti iktidarının OHAL’i kaldırırken onun yerini alması için hazırladığı yasa teklifi Fehmi Koru'nun bugünkü yazısının konusu oldu. Fehmi Koru bu yasayla ilgili önemli bir detaya dikkat çekti.

''Çıkardığımız yasa bize uygulanırsa ne olur?''
22 Temmuz 2018 - 09:33 - Güncelleme: 22 Temmuz 2018 - 09:35
Fehmi Koru'nun bugünkü yazısının konusu AK Parti iktidarının OHAL’i kaldırırken onun yerini alması için hazırladığı yasa teklifi oldu. Fehmi Koru bu yasayla ilgili Ak Partililere bir konuda uyarıda bulundu.

Yöneticinin asil kanlı olduğu için veya kendisinde böyle bir hak vehmettiği için ipleri sürekli elinde tutabildiği krallık, emirlik, diktatörlük gibi yönetim biçimlerinde, yönetici/ler, hiç değişmeyeceklerini bildikleri için kural-dışılıklara sapabiliyorlar; oysa iktidarın el değiştirebildiği demokrasilerde kuralcılık ağır basıyor.

Devletlerin yönetim kademesinde yer alanlar bir gün oradan gideceklerini hesap ettikleri için iktidarda bulundukları sürece daha itidalli davranıyor, yarın kendi aleyhlerine de kullanılabilecek ağır ve aşırı kurallar getirmekten kaçınıyorlar.

AK Parti iktidarının OHAL’i kaldırırken onun yerini alması için hazırdığı yasa teklifi bu açıdan hayli şaşırtıcı. Getirilmek istenen sıkıca yönetim, eğer iktidarda başka bir parti bulunsaydı en fazla AK Partili siyasetçilerden tepki çekecek maddeler içeriyor.

24 maddelik yasa adı konulmamış bir OHAL -hatta sıkıyönetim- anlayışıyla hazırlanmış görünüyor.

FEHMİ KORU'NUN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum