Cimri sevgili ayrılık sebebi

İlişkilerin bitmesinin en büyük nedenlerinden biri: Cimrilik.

Cimri sevgili ayrılık sebebi
23 Şubat 2019 - 09:58 - Güncelleme: 23 Şubat 2019 - 19:40












Cebine cimri olan, aşkına da cimridir. Parasını köşe bucak saklayan, duygularını da saklar. Sırf parası gidecek diye sevgiliyle geçireceği vakitten çalar, sürprizler yapmaz, özel günleri önemsemez, romantik bir yemek falan hayal olur.






 

 

Bir süre sonra sizin heyecanınızı da tüketir, ilişkiye başladığınıza pişman eder. Böylelerinden kesinlikle uzak durmak gerekiyor. Peki sevgili adayının cimri olup olmadığını nasıl anlayacağız? Çünkü başlarda göz boyamak için jestler yapabilir ve bu da onun hakkında ‘eli açık’ gibi tamamen yanlış bir fikre kapılmanıza yol açabilir. İşte ipuçları... 


1. İLK BULUŞMA



1. İLK BULUŞMA

 

Kimse maval okumasın, ilk buluşmada hesabı erkek öder! Ödemiyorsa, ya da sizin nezaketen “Birlikte ödeyelim’ teklifinizi kabul ediyorsa silin gitsin. 


2. PARA KONUŞANLAR



2. PARA KONUŞANLAR

 

“Ben paraya önem vermem” deyip her konuşmada konuyu paraya getiriyorsa, kazancından söz ediyorsa, aldığı pahalı eşyaları anlatıyorsa uzak durun. 


3. YAKINANLAR



3. YAKINANLAR

 

Sürekli hayat pahalılığından yakınıyorsa, “Dönem para harcanacak dönem değil, zorunlu harcamalar dışında her şeyi kısmalı” diyorsa, cimrinin önde gidenidir. 


4. RANDEVU KAÇKINLARI



4. RANDEVU KAÇKINLARI

 

Buluşmaktan çeşitli bahanelerle kaçınıyorsa, ya da buluştuğunuzda tıpkı Emina Jahovic’te olduğu gibi bulabildiği en kalitesiz ve ucuz yerlere götürüyorsa elveda deyin


5. HESAP UYANIKLARI



5. HESAP UYANIKLARI

 

Hesap geleceği zaman birden tuvalete gidiyorsa, ya da “Ya cüzdanımı unutmuşum, yanımda nakit de yok” diyorsa, ya da yemekte menüden en ucuz şeyi seçiyor veya hiç yemek yemiyorsa hemen kaçın. 


6. ÇETELE TUTUCULAR



6. ÇETELE TUTUCULAR

 

Arkadaşlarla toplu halde gidilen yemeklerde kimin ne içtiğinin, ne yediğinin çetelesini tutuyorsa, hesabı bölerken bir dilim ekmeği bile işin içine katıyorsa, pintidir. 


7. ÖZEL GÜN DÜŞMANLARI



7. ÖZEL GÜN DÜŞMANLARI

 

Sevgililer günü, doğum günleri falan... Cimrilere göre böyle günler para tuzağıdır, aldırmamak gerekir. Oysa cebinden para çıkacak diye ödü kopmaktadır. Böyle biriyle bir saniye bile geçirmeyin. 


8. ÇAKMACILAR



8. ÇAKMACILAR

 

Giydikleri ayakkabıların, kıyafetlerin, çantaların çakmasını alanlar, “Markaya para verecek kadar salak mıyım?” diye böbürlenenler canınızı çok sıkar. Çünkü bu tür cimrilerin kimsenin emeğine de saygısı yoktur.


9. ‘ISMARLA DA YİYELİM’CİLER



9. ‘ISMARLA DA YİYELİM’CİLER

 

Bir ortamda yeni bir restorandan söz ediliyorsa, veya bir arkadaşı yeni tattığı bir yemeği anlatıyorsa hemen “Ismarla da yiyelim” diye devreye girerler. Bunlara yüzsüz cimriler de diyebilirsiniz. 


10. ERTELEYENLER



10. ERTELEYENLER

 

“Tiyatroya gidelim, sinemaya gidelim, gezmeye gidelim” gibi taleplerinizi sürekli bir bahaneyle erteleyenler bunu gerçekten işleri olduğu için yapmıyor. Cimri oldukları için yapıyorlar.












 










 


 








 

 


 


 




 






 

 


 


 




 















 




 











YORUMLAR

  • 0 Yorum