Cinsel ilişkide kaç kalori harcanır?

Cinsel ilişkilerimiz hayatımızın en açık seçik hem de en gizemli tarafı. Kendimizi birçok kez “doğru mu yoksa yanlış mı yapıyoruz” sorgulamalarıyla buluyoruz. Sorguladıkça da soru soruyu doğuruyor haliyle. Bazen en basit noktaları büyütebiliyor, bazen de önemsiz gibi görünen çok büyük sorunları görmezden gelebiliyoruz. Bu merak edilen sorulardan bir diğeri ise cinsel ilişkide kaç kalori harcandığı yönünde.

Cinsel ilişkide kaç kalori harcanır?
18 Aralık 2018 - 09:45

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Berk Karataş, gerçekten de ilişki sırasında kalori harcanır mı? Harcanıyorsa bunun anlamı nedir? Neye denk gelir? gibi birçok sorumuzu bizler için cevapladı. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Karataş, sadece yanıtlamakla kalmayıp önemli uyarılarda da bulundu.

2004 yılında Kanada’da 21 çift üzerinde bir çalışma yapıldı. Yaş aralıkları 18-35 yaş aralığında olan bu çiftlerin haftada bir kez toplam 4 ilişkileri kayıt altına alındı.

KALORİ MİKTARI ERKEKLERDE VE KADINLARDA FARKLI MI?

Burada taşınabilir kalori ölçen bir aletle ilişki sırasında ne kadar kalori harcandığına dair bir deney uygulandı. Bunların sonucunda erkeklerin ortalama 100, kadınların ise ortalama 70 kalori harcadıkları ortaya çıktı. Tabi bu durumun ilişkiden ilişkiye değiştiğinin altını çizmek gerekir.



HARCANAN KALORİNİN KARŞILIĞI NEDİR?

Bazen erkeklerde 150 kalori harcaması görülürken, kadınlarda ise 45-50 ya da daha uçuk olarak 200 kalori harcayanlar bile oldu. Bu noktada en çok merak edilen konulardan biri de bu ortalama kalorilerin neye denk geldiği?



Aynı çiftleri koşu bandında bazı testlere soktuklarında şu da saptandı; ya 10 dakikalık hafif tempolu bir koşuya eşit ya da 20 dakikalık orta tempolu bir yürüyüşe denk olarak bulundu. Sonuç olarak ilişki sırasında ciddi kalori harcanıyor.



CİNSEL İLİŞKİ SONRASINDA DA BİR MİKTAR KALORİ HARCANIR

Sonrasında bu kalori harcaması bir miktar daha devam ediyor. Tabi unutmayın cinsel ilişki güzel bir ilişkinin şartı olabilir ancak kuralları da yıkmanız gerekir.



İçinde duygu, his barındırmayan ilişkiler, herkesi mutsuz eder. Sırf iki dilim pastayı eritmek için istemediğiniz halde partnerinizle birlikte olmak gibi hatalar yapmayın. Bırakın o his size o an gelsin. Akışına bırakarak yaşayın. Fakat “cinsel ilişki kalori yakmaz” gibi yanlış bilgilerle de yaşamayın.

Op. Dr. Berk Karataş

Üroloji Uzmanı

www.berkkaratas.com

Instagram: @opdrberkkaratas

Facebook: @drberkkaratas

Youtube: drberkkaratas-youtube

YORUMLAR

  • 0 Yorum