Cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuzda neler oluyor?

Sabahları bir 'ıslaklık' hissediyorsanız... Düzenli bir seks hayatına sahip olmayan kadınlar, aynı hormonları tavan yapmış ergen gençler gibi geceleri rüyalarında cinsel ilişkiye girdiğini görebilir hatta uyku halinde bile tatmin olabilir.

Cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuzda neler oluyor?
27 Ağustos 2017 - 14:26



Bu durumu sadece cinsel hayatınızın “neredeyse” bittiği dönemde değil aynı zamanda mastürbasyonu bıraktığınızda da yaşayabilirsiniz.

Araştırmacılar kadınların cinsel hayatını bıraktığında bu tip rüyalarla uyanmasının sebebini kadınların ne zaman ve nasıl tatmin olması gerektiğini bilmediğinden kaynaklandığını söylüyor. Bilim insanlarının gözlemlerine göre erkeklerde gece ve gündüz yaşanan emisyonların (tatmin olma isteği) tam olarak zamanı kolay fark ediliyor bunun en büyük nedeni ise erkeklerin gözle görülür bir ereksiyon yaşaması. Ancak ne yazık ki bu durum kadınlar için geçerli değil.Araştırmayı yürütenler, veri toplamak için kadınların uyku sırasındaki uyarılmasını görme adına; kalp atışlarını ve klitoris çevresindeki sıcaklığı sürekli ölçerek izlemek zorunda kaldı. Ortaya çıkan sonuç ise; seksi hayatından çıkaran kadınların yüzde 37'si 45 yaşından önce rüyalarında orgazm oluyor.




Eğer siz de son zamanlarda kendinizi halsiz ve hasta hissediyorsanız en son ne zaman cinsel ilişkiye girdiğinizi düşünmeye başlayabilirsiniz.


 





Depresyon kapıda olabilir Görünen o ki “sperma” aslında tek ihtiyacınız olan anti-depresan. Psychology Today dergisinin kadınlar üzerinde yaptığı araştırmada bilim insanları kadınların seks alışkanlıklarının takip ettilerSonuçlara göre cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanmayan kadınlar, kullananlara ve cinsel ilişkiye girmeyenlere göre daha mutlu ve hayata dair daha umutlu.




Libidonuz yerlerde mi? Tıp dergisi Prevention’da yayınlanan bir makaleye göre vücudunuz orgazm gibi duyguları yaşamayı bıraktığı zaman cinsellik konusunda da isteği günden güne azalıyor.




Eğer siz de libidonuzun yerlerde olduğunu fark ettiyseniz nedeni libidonuzu tavan yapacak bir şey yaşamadığınız anlamına gelebilir. 





YORUMLAR

  • 0 Yorum