Cinsellik hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Cinsel hayatı olanlar için bilinmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır bu noktalar göz ardı edildiğinde cinsel sağlığıda etkilemektedir.

Cinsellik hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?
01 Mayıs 2018 - 11:47
Cinsel yaşamı olan herkesin bilmesi gereken bazı bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgiler dikkate alınmadığı taktirde veya daha önce bilinmediği için bu tarz şeyler bir süre sonra cinsel sağlığıda etkilemektedir. Cinsel hayata sahip olan herkesin keşke daha önce bilseydim diyeceği 5 bilgiyi sizler için derledik.

KADINLARIN BİRÇOĞU İÇİN CİNSEL BİRLEŞME ORGAZM İÇİN YETERLİ DEĞİL!

Cinsellikten kadınların ve erkeklerin aynı hazzı almaları mümkün değildir. Kadınların erkeklere oranla orgazm olmaları daha komplike bir süreçtir. Bu noktada kadınlar klitoris uyarısı olmadan orgazm olmaları pek mümkün değildir. Bu noktada partnerinizi tanımaldı ve onunda sizi yeteri kadar tanımasına izin vermeniz gerekmektedir.

HER AĞRI NORMAL DEĞİL!

Bir çok kadın cinsellik esnasında ağrı olmasının normal olduğunu düşünür ancak her zaman ağrı olması normal değildir. Bu noktada her cinsellikte ağrı şikayetleri olan kadınlar mutlaka kadın doğum uzmanına görünmesi gerekmektedir. 

CİNSELLİĞİN TEMELİ İLETİŞEM DAYANIYOR!

Parneriniz sizi cinsel istek ve arzularınızda yeteri kadar tanımıyorsa partnerinizden fazla bir şey beklemeyin. Zira cinsellikte kendinizin koyduğu kuralları istek ve arzularınızı partnerinizin öğrenmesine için iletişim kurmanız gerekmektedir. Cinsellik esnasında iletişime geçmek sizin için avantaj olabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum