Cinsellikte yeni dönem dijiseksüellik

Uzmanlar dünyanın dijitalleşmesi ile insanların cinsel tercihlerinin robotlardan yana olacağını savunuyor.

Cinsellikte yeni dönem dijiseksüellik
05 Nisan 2018 - 22:18 - Güncelleme: 05 Nisan 2018 - 22:20
Kanadalı bilim insanları, Cinsellik ve İlişki Terapisi Dergisi'nde (Journal of Sexual and Relationship Therapy) yayımlanan bir makalede, gelişen yapay zeka ve robot teknolojisinin dijiseksüellik adı verilen yeni bir cinsel eğilimi ortaya çıkaracağını belirtti.








 

Manitoba Üniversitesi'nden Profesör Neil McCarthour "Artık sanal seks döneminin başladığını kendimizden emin bir şekilde söyleyebiliriz. İnsanlar robot partnerleriyle yakın ilişkiler geliştirecek. Robotlar insanların isteklerini ve insan partnerlerin yapmayacağı şeyleri yapmaları için sipariş üzerine geliştirilecek." dedi.








 

Dünyada vatandaşlığa sahip olan ilk robot Sophia'nın aile kurmak istediğine yönelik söylemleri ve Seks Robotları Yolda (The Sex Robots are Coming) isimli belgeselde ABD'li bir mühendisin, robotuyla haftada 4 kez birlikte olduğunu açıklaması da McCarthour'u doğrular nitelikte.








 

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok kişinin robotlarla seksi gerçek bir insanla seks yapmaya tercih etmesi çok konuşulacak gibi duruyor.








 

Siz ne isterseniz yapacak, onunla ilgilenmeseniz bile bundan şikayet etmeyecek, hiç sıkılmayacak ve bozulana (!) kadar yanınızda kalacak robot eşlikçiler...




YORUMLAR

  • 0 Yorum