Dijital bilinçle sonsuz yaşam

Amerika Birleşik Devletleri'nde Nectome adlı startup biyoteknoloji şirketi insan bilincinin sonsuza kadar yaşaması için çalışmalar yürütüyor...

Dijital bilinçle sonsuz yaşam
30 Temmuz 2018 - 08:48
Amerika Birleşik Devletleri'nde Nectome adlı startup biyoteknoloji şirketi insan bilincinin sonsuza kadar yaşaması için çalışmalar yürütüyor.

Bu hedefin bir sonraki yüzyıl içerisinde ulaşılacağına inanan şirket yetkilileri insan beynindeki düşünce ve hislerin tamamen dijitalize edilebileceğini ileri sürüyor.

Nectome'un kurucuları olan MIT (Massachussetts Institute of Technology) mezunu Robert McIntyre ve Michael McCanna halihazırda bir hayvana ait beyin etkileşimlerini başarılı şekilde muhafaza ettiklerini ileri sürüyor. Euronews'ten Sertaç Aktan'ın haberine göre, hafıza ve hatıralar konusunda hayati bir rol oynayan bu nörolojik haritayı dijitize ettiklerini anlatan McIntyre, bu yöntemi insanlar üzerinde uygulayabilmenin yollarını aradıklarını belirtiyor.

KISITLAMALAR GELEBİLİR

İnsan bilincini bilgisayarlara kopyalamak ve sonsuza kadar var olmak uzun zamandır bilim kurgu filmlerinin senaryolarında işlenen bir konu. Ancak mesele üzerinde ciddi bilimsel, etik ve felsefik tartışmalar bulunuyor. Kök hücre çalışmaları gibi insan bilinci üzerinde gerçekleştirilecek deneylere de yakında kısıtlamalar getirilebilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum