Beşiktaş'tan çifte bomba!

Beşiktaş, Fenerbahçe ile anlaşamayan Mehmet Topal’a seneliği 2,5 milyon Euro’dan 3+1 yıllık anlaşma önerdi. Maç başı ve imza parasıyla birlikte toplamda 15 milyon Euro’luk teklifle Topal’ın kapısını çalan yönetim, yıldız isimin cevabını beklemeye başladı.

Beşiktaş'tan çifte bomba!
08 Haziran 2016 - 10:21
Beşiktaş'tan çifte bomba!

Siyah-Beyazlılar, Fenerbahçe’yle sözleşmesi sona eren Gökhan Gönül’ün ardından Mehmet Topal’ın da peşine düştü. Takımın Kanadalı futbolcusu Atiba Hutchinson’ın İngiltere Premier Lig ekibi West Ham United’la anlaşması sonrasında bu ismin yerini Sarı-Lacivertliler’in eski yıldızıyla doldurmak için çalışmalarını yürüten Beşiktaş Yönetimi’nin, 30 yaşındaki ön liberoya ilettiği teklif ortaya çıktı. Fenerbahçe’yle yaptığı kontrat yenileme görüşmelerinden sonuç alamayan başarılı futbolcuya Kara Kartal’ın, yıllık 2,5 milyon Euro’dan 3+1 senelik anlaşma önerdiği bildirildi.Beşiktaş'tan çifte bomba!

İspanya La Liga ekiplerinden de talipleri bulunan Mehmet Topal’a ek olarak 2,5 milyon Euro da imza parası vermeyi kabul eden Siyah-Beyazlılar’ın; başarılı isim için 15 bin Euro da maç başı ücret ödemeyi taahhüt ettiği konuşuluyor. Bu sözleşmeyi kabul etmesi halinde Mehmet Topal, 4 yıllık süreçte ortalama 30 maça çıkarsa Beşiktaş’a toplam maliyeti tam 15 milyon Euro’yu (50 milyon TL) bulacak.Beşiktaş'tan çifte bomba!

Sarı-Lacivertliler’de 4 sezon görev yapan Mehmet Topal, geçen dönem Fenerbahçe formasını tam 53 maçta sırtlamıştı. Bu karşılaşmaların 33’üne Süper Lig’de çıkan Topal, 1 gol ve 2 asistlik performans sergilemişti. Topal, UEFA Avrupa Ligi’nde 11, Şampiyonlar Ligi elemelerinde 2 ve Türkiye Kupası’nda da 7 karşılaşmada yer almıştı.Beşiktaş'tan çifte bomba!

Siyah-Beyazlılar’ın hocası Şenol Güneş’in; Trabzonspor’un başarılı oyuncusu Mehmet Ekici’yi kadrosunda görmek istediği ortaya çıktı. Serhat Demirtaş'ın haberine göre; Güneş’in bu durumu yakın çevresiyle paylaştığı ve iki kulübün yöneticilerinin yakın zaman içerisinde pazarlık masasına oturabileceği öğrenildi.Beşiktaş'tan çifte bomba!

Süper Lig’de sezonun sona ermesinin ardından ismi sık sık Erkan Zengin’le anılan Siyah-Beyazlılar’ın Trabzonspor’daki asıl hedefi ortaya çıktı. Kulübe menacerler tarafından önerilen Erkan Zengin’e teknik direktör Şenol Güneş’in olumsuz raporu sonrasında kapıları açmadan kapatan yönetimin, gizli gündeminde Mehmet Ekici’nin bulunduğu öğrenildi.Beşiktaş'tan çifte bomba!

Şenol Güneş’in yakın çevresinden alınan bilgiye göre, başarılı hocanın da tecrübeli orta saha oyuncusunu takımında görmek istediğini bizzat açıkladığı bildirildi.Beşiktaş'tan çifte bomba!

Trabzonspor’da geçen sezon ödeme konusu ve takım içinde yaşanan kavgalar sebebiyle Trabzonspor’dan ayrılma kararı alan Mehmet Ekici için o süreçte Beşiktaş devreye girmişti. O dönem Trabzon Başkanı olan İbrahim Hacıosmanoğlu, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ı aramış ve “Biz oyuncumuzla sorunları çözeceğiz. Dostluk bozulmasın” diyerek aradan çıkmalarını istemiş ve o dönem transfer gerçekleşmemişti. Şimdi tarafların Başkanlar düzeyinde bu konuyu görüşmesi bekleniyor.Beşiktaş'tan çifte bomba!

Geçen sezon inişli-çıkışlı bir görüntü sergileyen Trabzonspor’da 18 mücadeleye çıkan Mehmet Ekici, takımına 4 gol ve 2 asistlik katkı sağlamıştı. Kartal’ın gelecek sezonda Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak olması sebebiyle Ekici’nin, tarafların anlaşması halinde Beşiktaş’ta görev yapmaya sıcak olduğu öğrenildi. (Fanatik/Orhan Yıldırım)

YORUMLAR

  • 0 Yorum