Muhammed Ali'nin cenazesinden Türkiye ağır eleştiri

ABD'nin en tanınan Hahamlarından Michael Lerner, Muhammed Ali'nin cenaze töreninde yaptığı konuşmada "Türkiye'nin liderlerine söyleyin, Kürtleri öldürmeyi bıraksın" dedi.Kaynak: Muhammed Ali'nin cenazesinden Türkiye ağır eleştiri

Muhammed Ali'nin cenazesinden Türkiye ağır eleştiri
11 Haziran 2016 - 11:20
ABD'nin en tanınan Hahamlarından Michael Lerner, Muhammed Ali'nin cenaze töreninde yaptığı konuşmada "Türkiye'nin liderlerine söyleyin, Kürtleri öldürmeyi bıraksın" dedi. Lerner konuşması sırasında ayakta alkışlandı.

TÜRKİYE'YE AĞIR ELEŞTİRİ

Konuşmasına gelir adaleti, ABD'deki ırkçı yaklaşımlar ve siyasi içerikleri de katan Lerner Türkiye'ye yönelik ise ağır ifadeler kullandı. Türk liderlerini Kürtleri öldürmekle suçlayan Lerner sözlerine şöyle devam etti:

“Seçimle işbaşına gelen yetkililere işkenceye son vermelerini söyleyin. Bu ülkede 2008'de ekonomik kriz yaratan bankalara ve büyük şirketlere, gelir dağıtımı adaleti istediğinizi söyleyin. Şiddet kullanan kullanan politikacılara dur deyin, savaşlara dur deyin. Türkiye'nin liderlerine Kürtleri öldürmeyi bıraksın. İsrail Başbakanı Netanyahu'ya, iç güvenliği sağlamanın yolunun Batı Şeria'yı işgal etmeyi durdurmak, Filistin devletinin kurulmasına yardımcı olmaktan geçtiğini söyleyin."

ABD eski başkanlarından Bill Clinton da yaptığı konuşmada, Muhammed Ali ile olan ilişkilerinden söz ederek, Ali'nin hem bir sporcu hem de insan olarak gösterdiği çabaları övdü. Törende Muhammed Ali'nin kızları Meryem Ali ce Raside Ali, oyuncu Billy Chrystal da yaptıkları konuşmada Ali ile ilgili anılarını paylaştı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum