Seks robotları toplumda istenmeyen sonuçlar doğurabilir!

İngiltere'deki Sheffield Üniversitesi Fahri Profesörü Noel Sharkey, android seks oyuncaklarının toplum için korkunç sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Seks robotları toplumda istenmeyen sonuçlar doğurabilir!
11 Haziran 2016 - 13:51
Cheltenham Bilim Festivali’nde konuşan Sharkey, cinsellik konusunda liberal görüşlere sahip olduğunu belirterek, şunları aktardı:

“Bir makineyle seks yapmak sorun değil. Fakat ya bu sizin ilk deneyimiz, ilk ilişkinizse? O zaman karşı cins hakkında ne düşüneceksiniz? Bir adam ya da bir kadının ne olduğuna ilişkin ne düşüneceksiniz? Gerçek hayata engel olacak, insanların normal insanlarla ilişki kurmasını durduracak.”

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; ABD ve Japonya’da kısıtlı ses tanıma özelliğine sahip seks robotlarının satışına izin veriliyor.

Sharkey, işte bu robotların 16 yaşın altındaki bireylere satılmaması gerektiğini, fakat kaçınılmaz olarak gençlerin eline düşeneceğini düşünüyor.

Sharkey konuya ilişkin şöyle konuştu: “Seks robotlarına erişim şimdilerde mümkün. Ve 10 yıl içerisinde yaygınlaşacak. Bence bir yaş sınırı olmalı. Kesinlikle olmalı fakat anne ya da babanız bir tane alırsa, siz de gizlice alıp kullanabilirsiniz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum