Dünyadan Sıradışı Kasabalar… (Hiç ölü barındırmayan kasaba?)

Dünyadan Sıradışı Kasabalar Dünyada aslında her yer eşsizdir ve bünyesinde kendine özgü özellikler barındırmaktadır. Ancak bazıları var ki gerçekten insanı şaşırtan türden. İşte onlardan bazıları…

Dünyadan Sıradışı Kasabalar… (Hiç ölü barındırmayan kasaba?)
14 Eylül 2017 - 11:52

Dünyadan Sıradışı Kasabalar

Dünyada aslında her yer eşsizdir ve bünyesinde kendine özgü özellikler barındırmaktadır.

Ancak bazıları var ki gerçekten insanı şaşırtan türden. İşte onlardan bazıları…

Hiç Ölü Barındırmayan Kasaba



Norveç’in anakaradan uzaktaki adası Svalbard’ta bulunan Longyearbyen kasabası dünyanın en kuzey yerleşimlerinden biri. İkliminin daha da soğuması nedeniyle 70 yıldır bölgede ölenlerin defin işlemleri başka yerlerde yapılıyor.

İki Ülkeye Aynı Anda Ait Olan Kasaba



Bir bölgenin iki ülke tarafından paylaşılması dünyada oldukça yaygındır. Bunlardan birisi de İsviçre’de bulunan bir Alman kasabası olan Büsingen’dir. Burası ekonomik açıdan İsviçre’ ye idari olarak Almanya’ya bağlıdır.

Ana para birimi olarak İsviçre Frangı kullanan tek Alman kenti dir. İki posta kodu vardır: bir İsviçre ve bir Alman. Ayrıca FC Büsingen, İsviçre şampiyonasında oynayan tek Alman ekibidir.

Tek Binalı Kasaba



Alaska’da bulunan Whittier kasabasında herkes tek çatı altında yaşıyor. Büyük bir apartman dışında etrafta başka bir yerleşimin bulunmadığı bölgede herkes birbiriyle komşu.

14 katlı bu biada birlikte yaşamalarının nedeni iklim koşulları elbette. Nüfusun 22 kişi olduğu kasabada bu binada hastane, polis ve kilise de mevcut.

Çin’de Bir Avusturya Kasabası



Avusturya’nın ünlü tatil kasabası Hallstatt dünyaca ünlü bir yer. Uzaklığı nedeniyle buraya gidemeyen Çinliler için, ülkede Hallstatt’a tıpatıp benzeyen bir kasaba sıfırdan inşa edilmiş durumda. Çinlileri taklit konusundaki başarılarınan dolayı gerçekten tebrik etmek gerek

Uzaylı Kasabası



Amerika’daki New Mexico eyaletine bağlı Roswell kasabasında 1947 yılında yaşanan bir olay bölgede hala unutulmuyor.

Görgü tanıkları, 1947 yılında bölgede bir UFO kazası yaşandığını iddia ediyor. Bu olay, günümüzde tartışmaya açık bir konu olsa da Roswell artık “Uzaylı Kasabası” olarak anılıyor.

Cehennem Kasabası



Amerika’nın Michigan eyaletindeki bu kasabanın adının neden böyle olduğu konusunda net bir bilgi yok.

Ancak kasabada yaşayanlar bu durumu avantaja çevirmeyi başarmış. Kasabadaki neredeyse her işletmenin adı İngilizce cehennem anlamına gelen Hell kelimesiyle başlıyor ya da bitiyor.

Kayadan Kasaba





İspanya’daki Setenil kasabası büyük bir kayanın hemen altında yer alıyor. Birçok binanın kayanın dibinde yer aldığı kasaba, bu özelliğiyle turist akınına uğruyor.

Kafanızı yukarı kaldırdığınızda gökyüzü yerine bir kaya görmek ürkütücü gelse de bu kayanın yüzyıllardır yerinden hiç kıpırdamadığını bilmek iyi gelebilir.

Mavi Kasaba



Fas’taki Chefchaouen kasabası dünyanın en mavi kasabası seçilmiş durumda. Kasabada yer alan bütün yapıların duvarları muhakkak maviye boyanmış bir halde.

Bunun nedeni günümüzde tam bilinmese de rivayete göre geçmişte bu bölgede Yahudilerin yaşamasından ötürü binalar bu renge boyanmış. Çünkü mavi, bölgedeki Yahudilerce kutsal kabul edilmekteydi.

Mağara Kasaba



Tunus’un güneyindeki Matmata kasabasındaki evler mağaraların içinde bulunuyor. 1970 lerde toprağın üstüne evler yapılmış olsa da bir çok kişi halen bu geleneği sürdürmekte. Bu arada Star Wars sevenler bu kasabayı Luke Skywalker’ın evi olarak anımsayacaktır.

Özgür Kasaba



Kaliforniya’daki Slab City dünyanın son özgür kasabası olarak adını tanıtıyor. Burada vergi, ev kirası dedi yok. Bunun nedeni yaşayanların devletten hiçbir destek almamaları .

Kimler burada yaşar derseniz daha çok hippiler, evsizler, emekliler veya alternatif bir yaşam arayışı içinde olanlar. Bu arada sefil gözüyle bakmayın onlara, kendileri hayatlarından gayet memnun ve kendilerini “Amerika’nın son özgür insanları” olarak tanımlıyorlar.

Açık Denizde Bir Kasaba 



Petrol Taşları (Azerice:Neft Daşları), Azerbaycanda 1947 yılında inşa edıldiğinde dünya’nın ilk petrol platformuydu.

Hazar Denizinde, kıyıdan 45–50 km kadar uzaklıkta, Apşeron Yarımadası’nın uzantısı konumundaki sığlıklarda yer alan Petrol Taşları, eskiyen yapısı ve bütün modernizasyon eksikliklerine rağmen halen Azerbaycan petrol üretiminin yarıdan fazlasını sağlamaktadır.

Toprak dolgu alanı üzerine kurulu, Petrol Taşları’nın belki de en önemli ve de ilginç özelliği, yaklaşık 5.000 kişilik nüfusu ve de 200 kilometreyi aşkın sokak uzunluğu ile gerçekten de yaşayan bir şehir olmasıdır.

Ölüler Kasabası




California’daki Colma kasabasında 17 mezarlık var. Bölgedeki ölü sayısı yaşayanların sayısından çok daha fazla. Bunun nedeni San Francisco’daki mezarlıkların yerlerini değiştirme kararının ardından tüm mezarların buraya taşınması.

Bir zamanlar nüfusu sadece mezar yapıcılardan, çiçekçilerden ve anma düzenleyicilerden oluşsa da yavaş yavaş buraya yerleşenlerin sayısı artıyor, sloganları ise “Colma’da hayatta olmak harika!”

Hazırlayan: Sibel Çağlar


 

Kaynak: https://brightside.me/wonder-places/the-12-most-unusual-towns-in-the-world

 



Bunlar da ilginizi çekebilir



 

 

 



If you own a computer you must try this game!



 

 

 



Dünya ile Bağlantısı Olmayan 35 Bin Kişilik Yanomami Kabilesine Ait Yeni Görüntüler! [Dünyanın en huzurlu insanları olabilirler]



 

 

 



Biriyle Kozmik Bir Bağlantıya Sahip Olduğunuzu Gösteren 7 İşaret



 

 

 



Dehşeti yaşadı! Kendine geldiğinde internetten tanıştığı kişi boğazını kesiyordu



 

 

 



Da Vinci’nin Uçuş, Mekanik, Optik ve Ay Üzerindeki Su Hakkında Ayrıntıları Anlattığı El Yazması Artık İnternetten İndirilebilir



 

 

 



Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Sertifika Programı



 

 

 



Dive Into The Most Epic Naval Operations of WWII



 

 



Don't let your wife catch you playing this game!



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum