Dünyanın 8. Kıtası Bulundu

Eski ders kitaplarına göre dünya üzerinde bilinen 7 kıta vardı, bunlar; Asya, Avrupa, Avustralya, Güney Amerika, Kuzey Amerika, Afrika ve Antarktika kıtaları...

Dünyanın 8. Kıtası Bulundu
28 Ekim 2017 - 12:57 - Güncelleme: 29 Ekim 2017 - 12:04
fakat araştırmalar sonucu yeni bir kıta bulundu ve dünya üzerinde 8 kıtanın olduğu belirtildi. Yeni kıtaya Zealandia ismi verildi ve çoğu yerde kayıp kıta olarak geçmekte. 8.Kıta Zealandia Hakkında Bilinenler ABD'nin önde gelen bilim dergilerinden " Amerikan Jeoloji Topluluğu"nda yayımlanan araştırmada dünyada 7 değil 8 kıta olduğunu beli...

 


8.Kıta Zealandia Hakkında Bilinenler


ABD'nin önde gelen bilim dergilerinden " Amerikan Jeoloji Topluluğu"nda yayımlanan araştırmada dünyada 7 değil 8 kıta olduğunu belirttiler.

Bilim insanları yer kabuğunda ki çatlaklar konusunda araştırma yaparken %94 'ü sular ile kaplı olan kayıp kıta "Zealandia"yı keşfettiler. Okyanus tabanındaki yarıklar ve kaya türlerini inceleyen uzmanlar, yeni bir kıta olduğunu söylediler.

4.9 milyon kilometrekarelik yüzölçümü ile dünyanın en küçük kıtası olabilir.

Bulunan kıtada milyarlarca dolarlık yeraltı kaynaklarının bulunduğu söylendi. Bu yeraltı kaynaklarından yararlanacak ülke ise kimin kıta sahanlığında yer alıyorsa o ülke faydalanacak , bu kıta sahanlığı Birleşmiş Milletler kıta sahanlığı anlaşmalarına göre belirleniyor.

 
 

 



Kayıp Kıta Zealandia Görüntüleri


kayip kita 2017

 

8.kıta bulundu



Yazıyı Oku

YORUMLAR

  • 0 Yorum