Ecdadımız nasıl sevişirdi?

Profesör İlter Uzel, Hayykitap’tan çıkardığı ‘Osmanlı’nın En S*ksi Sırları’ adlı kitabında kadını güzelleştiren formülleri, cinsel ilişki için uygun zamanları, isteksizliği önlemenin yollarını anlatıyor.

Ecdadımız nasıl sevişirdi?
03 Mart 2018 - 12:32 - Güncelleme: 04 Mart 2018 - 22:24
İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olan Profesör İlter Uzel, Osmanlı tıp tarihi, antik Anadolu tıp tarihi ve paleostomatoloji (diş patolojisi) alanında araştırmalar yapmış, tıp tarihi ve etik alanında doktora çalışmalarını tamamlayarak tıp bilimleri doktoru unvanını almış.

Şu anda Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Daha önce de Osmanlı hekimlerinin eserlerini Türkçe’ye kazandıran Profesör Uzel, ‘Osmanlı’nın En Seksi Sırları’ adlı yeni bir kitap çıkardı.

Bu kez kitapta Osmanlı’nın cinsel yaşamına ait bilgiler yer alıyor. Cinsel yaşama önem veren Osmanlılar eşi mutlu etme, cinsel ilişkide uygun zaman, cinsel gücü artırmanın yolları gibi tıbbi bilgileri Bah-Name adı altında kitaplarda anlatırmış. Evlenecek genç kızlar ve erkekler cinsellikle ilgili merak ettiği bilgileri de bu kitaplardan öğrenirmiş. Binlerce yıllık tarihe sahip Osmanlı geleneğinde cinsel yaşam kadar güzellik ve temizlik de önemliymiş.

Dolayısıyla Uzel’in eski kaynaklardan referans alarak hazırladığı bu kitapta sadece cinsel hayata ait bilgiler yok. Güzelliğe, özellikle de kadın güzelliğine önem veren Osmanlı’nın göz bakımı, ağız kokusunu önleme, saçı siyahlaştırma, kilo alma, istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemlerine de yer verilmiş.

Kitap ayrıca birbirinden ilginç formüllerle dolu: Mesela kadının kıskançlığını önlemek için arpa değirmeni tozu yağmur suyuyla karıştırılıp içirilirse kadın kıskançlıktan vazgeçermiş. Erkeği yabancı kadınlardan uzaklaştırmak içinse erkeğin ilişki yaşadığı kadından alınan bir tutam saçtan tütsü yapılır ve üzerine su konup erkeğe içirilirmiş.

GÜZEL KADIN NASILDIR?

‘Sarışının adı, esmerin tadı’ sözünün doğruluğu Osmanlı’nın güzel kadın tarifinde yatıyor olmalı; çünkü o dönemin güzel kadın kavramına uyan özellikler siyah saçlı, siyah kaşlı, siyah kirpikli ve kara gözlü olmak. Uzun boylu, uzun saçlı ve uzun boyunlu olmak da makbulmüş. Ayrıca ellerin, ağzın, ayakların ve göğüslerin de küçük olanı güzel kadını tanımlayan özelliklerden.

Bir de kadın güzelliğine mükemmellik veren şey ‘kadının cinsel organı.’ Bunu anlamanın yoluysa kadının ağzının büyük olması. Tabii ki Osmanlı’nın güzellik tanımı sadece bunlarla sınırlı değil:

× Ne şişman ne de zayıf olmalı.

× Yuvarlak hatlara sahip olmalı.

× Sıkı tenli olmalı.

× Şehvetli ve alımlı olmalı.

× Şarkı söylemeye istekli olmalı.

× Gülmesi latif, tebessümü nazik olmalı.

× Sohbeti tatlı, yürüyüşü endamlı olmalı.

× Yanakları, dudakları, dili kırmızı olmalı.

İLİŞKİ İÇİN EN UYGUN ZAMAN

Osmanlı döneminde, cinsel ilişki için öngörülen en uygun zaman uykudan önce imiş. Ayrıca eğer çok fazla yemek yenmişse biraz dinlenmek gerekiyor. Çok aç olunursa da cinsel ilişki uygun görülmüyor çünkü aç karnına yapılan cinsel ilişkide meni az gelir ve kişi kuvvetten düşermiş. İlişkiden sonra vücudun dinlenmesi için uyku öneriliyor.

İLİŞKİDE NELERE DİKKAT ETMELİ?

× Kadının adet görme zamanı ilişkiye girilmemeli.

× Ayakta ilişkiye girilmemeli çünkü sinirler kurur.

× Yan yatarken de cinsel ilişkiye girilmez. Çünkü meni düzensiz boşalır. Böbrekler zarar görür.

× Kadının yatan erkeğin üzerine çıkmasından da sakınmak gerekiyor. Nedeni; kadının suyunun erkeğin idrar yoluna girmesiyle oluşacak enfeksiyon.

AZI KARAR ÇOĞU ZARAR

Aşırı derecede cinsel ilişki kurmak da çok sağlıklı bulunmuyor. Çünkü işitme kaybı, görme bozukluğu, el-ayak titremesi hatta felce neden olabiliyormuş. Çok fazla ilişki, cinsel organdan kan gelmesine de neden olabilirmiş. Özellikle yaşlılar için sık ilişki önerilmiyor. Sık cinsel ilişki yaşlılarda solunum durmasına neden oluyormuş.

DIŞ GÖRÜNÜM ASLINDA NE SÖYLER?

Kadının ağzı, elleri, gözleri ve burnunun şekli cinsel organının nasıl olduğuna dair ipuçları da veriyor:

× Kadının yüzü geniş, boynu kalınsa, kalçaları küçük, cinsel organı büyük ve dar olur.

× Kadının ağzı büyükse cinsel organı da büyüktür.

× Kadının alt dudağı inceyse cinsel organı ince olur.

× Kadının burnu sivri olursa, cinsel isteği az olur.

× Kadının baldırları sıkı ve etli olursa şehveti ve cinsel isteği fazla olur.

× Kadın doğuştan sürmeli, iri gözlü ise bu şehvetin fazlalığı ve cinsel organının dar olmasının belirtisidir.

× Kadının çenesi küçük olursa cinsel organı çukur olur.

CİNSEL İLİŞKİNİN FAYDALARI

Osmanlı hekimleri aşırıya kaçılmadığı sürece cinsel ilişkinin faydalarına da değiniyor.

× Ruh hastalıklarını iyileştirir.

× Günde bir defa ilişkiye girilmeli.

× Cinsel ilişki zihni açar.

× Karasevdaya iyi gelir.

× Erkeği hafifletir. Sesini iyileştirir.

× Çeşitli hastalıklara iyi gelir.

İSTEKSİZLİĞE KARŞI FORMÜL

Osmanlı hekimleri nohudun cinsel isteksizlik konusunda birebir olduğunu söylüyor. Cinsel isteksizlik çeken kişi ham nohudu suyla ıslatıp yerse cinsel isteği yerine geliyor.

Malzeme:

× 3 gr havlıcan

× 320 gr taze inek sütü

Hazırlanışı: Havlıcan havanda dövülür, elenir. Üzerine çiğ olarak inek sütü eklenir, karıştırılarak içilir.

Saçları kıvırcıklaştırmak için formül:

Önce zeytin yaprağı suyla kaynatılıyor, ılıtıldıktan sonra bu karışımla saçlar yıkanınca kıvırcık oluyor.

Saçları siyahlaştırıcı formül:

Osmanlılar’ın güzellik tanımında yer alabilmek için siyah saçlara sahip olmak gerekiyor. Buna göre saçı siyahlaştırmak için eşit miktarda kına ve çivit, sumak suyuyla yoğrulup saçlara sürülüyor. Bir diğer formülse bir miktar karanfil dövülüp kınayla karıştırılıyor ve iyice saça yediriliyor.

Allık formülü

Malzemeler:

× 5 gr kitre zamkı

× 5 gr beyaz cam tozu (havanda çok ince dövülmüş)

× 5 gr acıbakla

× 5 gr pamuk tohumu içi

× Tatlı bademyağı

Hazırlanışı: Kitre zamkı, beyaz cam tozu, acıbakla ve pamuk tohumu içi bir havanda iyice dövülür ve bir miktar badem yağıyla karıştırılır. Hazırlanan karışım günün her saati yüze sürülebilir. Cildiniz hem kırmızı olur hem de temizlenir.

Sibel Ateş Yengin – [email protected]

YORUMLAR

  • 0 Yorum