Erdoğan, ''yurt dışına para kaçırma'' sözlerine açıklık getirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı konuşmada "bazı iş adamları varlıklarını yurt dışına çıkarmaya çalışıyor" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamalar iş dünyasından tepki görünce Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün sözlerine açıklık getirdi.

Erdoğan, ''yurt dışına para kaçırma'' sözlerine açıklık getirdi
04 Aralık 2017 - 16:31 - Güncelleme: 04 Aralık 2017 - 16:36
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen "Engelleri Aşanlar 2017" programında konuştu.

Erdoğan, dün AK Parti Muş İl Kongresi'nde, "Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretleri olduğunu duyuyorum. Ve burada kabinemize sesleniyorum. Bunların hiçbirine çıkış için izin vermemelisiniz" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hem kamuoyunda hem de iş dünyasında tepkiler yüksek sesle dillendirilmeye başlayınca bugün bu çıkışına açıklık getirdi.


Ad by Vidout







Musipy Senin Müziğin

Musipy ile sevdiğiniz bütün şarkıları bir araya getirebilirsiniz!

Hemen Dinle









Bu sözlerinin yanlış algılandığını belirten Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: 

Dün malvarlıklarını başka ülkelerine kaçırmaya çalışanlar olduğunu söylemiştim. Bunun üzerine farklı değerlendirmeler yapıldığını gördüm. Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. 1989 yılından beri isteyen herkesin yurtdışına parasını çıkarma hakkı vardır. 



Şüphesiz ki aynı şekilde devam etmektedir. İsteyen herkes parasını yurtdışına çıkarabilir ve buna devam edebilecektir. Yerli ve yabancı tüm firmalar küresel finans sistemine entegre bir şekilde faaliyetlerini sürdürecektir. Sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasına yönelik bir talimatım söz konusu değil. Yatırım için yurtdışına kaynak götürene asla sözümüz yoktur. Benim söylediğim ülkemizin diğer saldırıların yanısıra ekonomik olarak baskı altına alınmaya çalışıldığı dönemde, işadamlarının yerli milli duruşu sergilemeleri gerektiğidir.

Ülkemizde geçmişte yoksulluğun gönüllerimizde yol açtığı yaralar her alan gibi engellilerimizi de etkilemiştir. Batı dahil olmak üzere engelliler bir yük olarak görülürken bize göre bir lütuf olarak görülmüştür. İyiliği gösterişe adaleti yollarda, sevgiyi sosyal medyada arayanlar medeniyetimizin derin sırrına eremezler.

Görememek, konuşamamak, yürüyememek algılayamamak asla bir eksiklik değildir. Her engelli doğuştan bir engelle doğmaz. Herkes doğuştan engelli olmaz, kimi ampute milli takımımızın kaptanı gibi terörle mücadelede kimi iş kazasında. Engelli kardeşlerimizin durumunu tıpkı düz ya da kıvırcık saçlı olmak gibi insani bir durum olarak kabul ettiğimizde diğer sorunlar da çözüm yoluna girer. 

Toplumumuzda engellilerin bu denli sıkıntı çekmesinin en büyük nedeni onları çalışma hayatının dışına bırakmaktır. BM'nin engellilerin haklarına ilişkin sözleşmesini biz kabul ettik. Ülkemizin ilk engelliler kanunu 2005 yılında biz çıkardık. Engellilere yapılacak pozitif ayrımcılığı garanti altına aldık. Türkiye engellilerini çalışma hayatı dışında bırakacak kadar müsrif değildir.

Değerler eğitiminin çok önemli olduğunu özellikle söylüyorum. Çocuklarımıza medeniyetimizin, tarihimizin, kültürümüzün değerlerini öğretmeyen bir eğitim öğretim sistemi benim gözümde başarısızdır, başarısız olarak da kalacaktır."

Erdoğan'dan bomba açıklama: Bazı iş adamları varlıklarını...Erdoğan'dan bomba açıklama: Bazı iş adamları varlıklarını...

YORUMLAR

  • 0 Yorum