Erkek orgazmı, kadın orgazmından daha önemlidir

Biliyorum, siyaseten doğru olmayan bir başlık ama bu düşüncenin yüzde yüz arkasındayım. Sosyal medya sağolsun, son yıllarda kadın cinselliği konusunda son derece bilgilendirici ve cesaretlendirici yayınlar yapılıyor.

Erkek orgazmı, kadın orgazmından daha önemlidir
03 Şubat 2019 - 13:24
Bu alanda çalışan ya da yayın yapan herkesi içtenlikle desteklediğimi belirtmek istiyorum. Lakin hiçbirinin kadın cinselliği konusundaki vizyonunu paylaşmıyorum. Hatta argümanların özgürleştirici olmadığını, aksine, erkek bir yaklaşımı yeniden yeniden ürettiğini düşünüyorum. 

 

Neden paylaşmadığımı açıklayayım:

 

1) "Kadın orgazmı, erkek orgazmı kadar önemli değildir" argümanı son derece erkek bir argümandır. 

 

Kadın cinsel özgürleşmesinden bahseden herkes kadın orgazmının erkek orgazmı kadar önemli olduğunu öne sürüyor. Ve bütün bilgilendirme/bilinçlendirme odağını orgazm üzerine kuruyor. Orgazm aşağı, orgazm yukarı. Kadın orgazmı, şu anda kadın cinselliğinin odağına konmuş durumda. 

 

Her şeyden önce orgazmı cinselliğin odağına koymak, inanılmaz erkek bir tavır. “Kadın orgazmı, erkek orgazmı kadar önemlidir” demek, tamamen erkek egemen bir cümle. Master tezimi dominant ideolojiler ile ezilen kesimler arasındaki dil kullanımı üzerine yazmıştım. Ortaya çıkan sonuç çok basitti: Ezilen kesimler kendi özgün argümanlarını üretemiyor, sadece gücü elinde bulunduran kesimin argümanlarına reaksiyon gösteren argümanlar geliştirebiliyorlardı. Bu durum da değil dominant ideolojiyi sarsmak, onu daha da güçlendiriyordu. Şunun gibi:

 

Dominat argüman: 

Erkek orgazmı kadın orgazmından önemlidir.

 

Reaksiyon veren argüman: 

Kadın orgazmı da erkek orgamı kadar önemlidir. 

 

Reaksiyon veren taraf, cinsel hazzı orgazm üzerinden tartışarak, dominant/erkek egemen söylemin ekmeğine yağ sürüyor. Çünkü orgazmı cinsel hazzın odağına koymak inanılmaz erkek bir tavır. Kadınlar cinsel hazla ilgili kendi özgün argümanlarını geliştiremiyorlar. Bana göre özgün ve cesaretli bir argüman “orgazm önemli değildir” olurdu. Çünkü, eğri oturalım, doğru konuşalım, kadın cinselliği sonuç odaklı değildir, haz denen şey, ayak parmağından başına, tepesine yaşanan duyusal bir deneyimdir ve erkeklerin bu hal tavırdan öğrenecek çok şeyi vardır. “Kadın orgazmı da erkek orgazmı kadar önemlidir” argümanına çok sayıda erkek sıcak bakıyor, hatta ben itiraz edenini görmedim. Neden itiraz etsinler ki? Sonuçta gene orgazm en önemli şey! Bu argümana sıcak bakıp destekleyen erkeğe “orgazm önemli değildir” deyin bakalım neler oluyor. Aldığınız tepkiden erkek egemen söylemin dışından konuştuğunuzu anlayacaksınız. 

 

Bana göre, “kadın orgazmı da erkek orgazmı kadar önemlidir” argümanının iki önemli sonucu oldu: Birincisi, kadınlar bilgilenip daha çok orgazm olmaya başladılar; ikincisi ise orgazm olmak o kadar da umurlarında olmadığı halde kendilerini her cinsel birleşmede erkekler gibi orgazm olmak zorunda hissedip, baskı altında kaldılar ve orgazm taklidi yapmaya başladılar. 

 

2) Kadın orgazmı erkek orgazmı kadar önemli değildir.

 

Her türlü tartışmada yapılan en temel hata, her şeyi kültürel sanmakta. Algı denen şeyin bir kısmı kültüreldir. Kültürel algıyı, ezilen kesimlerin lehine değiştirmeye çalışmakta da sakınca yoktur. Tabii, yukarıda değindiğim gibi bunu yapmak oldukça zordur, biz dominant algıyı al aşağı ettik sanırken kendimizi onun lehine çalışır halde buluveririz. 

 

Sorun şu ki birçok şey kültürel değildir. Fizyolojiktir. Ve fizyoloji ile savaşamazsınız. Gerek de yoktur. Erkek orgazmı kadın orgazmından daha önemlidir çünkü erkek orgazm olmazsa, hamile kalamazsınız. Kadın orgazm olmazsa da ürer. Seksi üremek için yapmadığınızı sansanız da seks olabilecek en vahşi şeydir ve beyninizin vahşi kısımları her seferinde bu eyleme üremek ve insan türünü devam ettirmek için girer. Dolayısıyla o vahşi kısımlar kadının orgazm olmasını pek önemsemezken, erkeğin orgazm olmasını hayati önemde görür. İstediğiniz kadar kampanya yapın, bu fizyolojik gerçek en az bir kaç milyon yıl daha değişmeyecek. Dolayısıyla, kadın orgazmı insanlar için hiçbir zaman erkek orgazmı kadar önemli olmayacak. Aslında bakarsanız bunun bir önemi de yok. Çünkü zaten “orgazm, haz için gerekli ve önemli değildir!” Tam tersi, hazzı orgazma odaklamak durumu, küçültücü bir durumdur.

 

Orgazm, hem kadın hem erkek için tesadüfen başlarına geldiğinde çok hoş bir deneyimdir ama cinsel haz orgazmdan çok çok büyükür. 

Erkekler, yukarıda bahsettiğim fizyolojik durum nedeniyle bunu anlamakta keza avantajlı konumdadır. Bu alanda keşfe çıkmak onlar için çok daha zordur. Fizyolojileri durmadan kulaklarına fısıldar, “daha çok orgazm olmalısın”. 

 

Bizim fizyolojimizin böyle bir derdi yoktur, çok daha derinlere dalmak için elimiz kolumuz bağlı değildir. Kurtlarla Koşan Kadınlar’ın yazarı Clarissa Pinkola Estes, cinselliği ibadet gibi görür ve tanrıya yaklaşmanın bir yoludur der. Sonra da ekler, “İnsan hiç birlikte Ay’a gidip gelmekten sıkılır mı?” Bana göre Estes’inki gerçekten kadın bir argümandır. Ve eğer kadınlar olarak cinsel haz konusunda söyleyecek sözümüz varsa, nefesimizi “birlikte Ay’a gidip gelmek” için tüketelim.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum