EUROFORGE'da ikinci Alper Kanca dönemi

İskoçya’nın Glasgow şehrinde gerçekleştirilen Avrupa Dövmeciler Birliği (EUROFORGE) Genel Kurul Toplantısı’nda Alper Kanca ikinci kez oybirliğiyle EUROFORGE Başkanı seçildi.

EUROFORGE'da ikinci Alper Kanca dönemi
19 Nisan 2018 - 15:35 - Güncelleme: 19 Nisan 2018 - 23:13
Aynı zamanda Taşıt Araçları Tedarik Sanayiciler Derneği (TAYSAD) Başkanlığını da yürüten Kanca, EUROFORGE’da ikinci dönemini yaşayacak. EUROFORGE Başkanlığı görevine 2016 yılında seçilen Alper Kanca’nın, bu dönem içinde yürütülen başarılı çalışmaları sonucu meslektaşları, kendisini ikinci kez ittifakla Başkan seçti.

Dövme sektöründe Avrupa’daki tek federasyon olan EUROFORGE’da böylesi kritik bir görev için ikinci kez bir Türk sanayicinin seçilmiş olması, Türkiye algısının hasar gördüğü bu dönemde ayrı bir önem taşıyor.

“Avrupalılar ile ilişkilerimiz nezdinde önemli bir gelişme”

Genel Kurul Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Kanca, “Son bir yıldır bazı Avrupalı firmaların yönetici ve çalışanlarının, Türk tedarikçilere karşı olumsuz bir yaklaşımı olmaktaydı. Türk tedarikçilerden, yeni projeler için teklif isteme mektuplarının geri çekilmesi ya da sözleşme aşamasına gelmiş projelerin iptal edilmesi gibi olumsuzlar yaşandığını işitiyorduk.  Daha birkaç hafta önce Avrupalıların Türklere iş vermekten kaçındıklarına ilişkin medyada yer alan haberler sonrası, böyle politik bir dönemde EUROFORGE'da ikinci kez bir Türk olarak Başkan seçilmem beni ayrıca sevindirdi ve gururlandırdı. Eskiden Türk firmaları Avrupa’daki meslek örgütlerine üye olmak istediklerinde bile büyük sorunlar ile karşılaşırken şu an Avrupa’nın en saygın meslek kuruluşlarından biri olan EUROFORGE’da bir Türk sanayicisinin böyle bir göreve ikinci kez getirilmesi, Avrupalı iş ortaklarının Türk sanayisine duyduğu güveni gösteriyor” dedi.

Kanca’nın başkanlık döneminde tarihi başarılar yaşayan EUROFORGE, ilk defa Avrupa çapında bir fuar ve konferans düzenlemeye karar verdi. Kasım ayında gerçekleştirilecek fuar şimdiden yüzde 120 doldurulmuş durumda. EUROFORGE 

böylelikle 15 senelik gider bütçesini de karşılamış oldu. Öte yandan Kanca’nın Başkanlığı döneminde, EUROFORGE’un 2019’daki kuruluş kutlamaları için Türkiye’yi seçmiş olması da Türkiye algısı için önemli fırsatlar barındırıyor.

Avrupa Dövmeciler Birliği (EUROFORGE) kısa tarihçe:

II. Dünya savaşı sonrasında, 1953 yılında, Alman, İngiliz ve Fransız dövme sanayici dernekleri İskoçya'da bir araya gelerek, Avrupa çatısı altında daha kapsamlı bir dernek kurmak için alt yapı çalışmalarına başladılar. Zaman içerisinde olgunlaşan bu girişim, Avrupa ülke derneklerinin, 9 Kasım 1961 tarihinde Paris'te temeli atılan Avrupa Dövmeciler Birliği, EUROFORGE çatısı altında buluşmalarıyla resmiyet kazandı.

Zaman içerisinde diğer Avrupa ülke derneklerinin de katılımıyla büyüyen EUROFORGE, 2000 yılında yeni bir yapı ile tüm Avrupa'yı kapsayan, dövme teknolojisinin her türünü içinde barındıran, otomotivden havacılığa, iş makinelerinden madenciliğe kadar birçok alanda etkin bir konuma geldi.

Bugün, EUROFORGE; Türkiye'nin de dâhil olduğu Avrupa'nın en gelişmiş on bir ülkesindeki 350'den fazla dövme sanayici üyesi ile yaklaşık 80.000 çalışanı, 6 milyon ton dövme hacmini ve yaklaşık 15 milyar Avro'luk iş hacmini temsil etmektedir. Dövme sanayisini her alanda geliştirme amacını taşıyan EUROFORGE, uluslararası dövme sektörü ağının genişletilmesi, ana sanayi ile çelikçiler arasında kalan dövme sanayici üyeleri için adil rekabet koşullarının oluşturulması ve devamının sağlanması, çevre çalışmaları, istatistiki bilgilerin sağlanması, sektör sorunlarının dile getirilmesi gibi birçok alanda faaliyet göstermektedir.

Alper Kanca kimdir?

1963 Trabzon-Sürmene doğumlu, Orta ve Lise tahsilini İstanbul-Çavuşoğlu Kolejinde, İşletme lisans ve Yüksek Lisansını Viyana İktisat Üniversitesi'nde tamamlamıştır.1991-2007 Yılları arasında aile şirketi Kanca Dövme Çelik’de muhtelif sorumluluklar aldıktan sonra, 2008 yılından itibaren Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Yurt içinde ve yurt dışında birçok mesleki kuruluşta üyelikleri vardır. Dövmeciler Derneğinde (Dövsader) Yönetim Kurulu’nda yer almaktadır. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Otomotiv Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği dışında, TAYSAD Organize Sanayi Bölgesinin (TOSB) Yönetim Kurulu Üyesidir.  Alper Kanca, Mart 2016’dan itibaren Türk Otomotiv Tedarik Sanayinin tek temsilcisi olan Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği’nde (TAYSAD)  Başkanlık görevini de yürütmektedir. Evli, iki çocuk babası olup, Almanca ve İngilizce bilmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum