Evcil Hayvan Beslemenin faydaları!

Kedi, köpek, kuş, balık, kaplumbağa ya da evinizde beslediğiniz farklı dostlarınız hayatınıza sağlık ve psikoloji açısından çok farklı yönlerden fayda sağlar. İşte evde hayvan beslemenin faydaları

Evcil Hayvan Beslemenin faydaları!
16 Kasım 2018 - 10:11
1) SORUMLULUK

Evcil hayvan beslemek sorumluluk sahibi bir birey olmanızı sağlar. Sabah akşam mama vermek ve gezmeye çıkarmak, sularını değiştirmek, oyun oynamak, kedi ve köpekleri dönem dönem yıkamak, muhabbet kuşlarına, papağanlara ve köpeklere eğitim vermek gibi görevler siz farkında olmadan hayatınızı şekillendirir ve sorumluluğunuzu artırır.

2) MUTLULUK

Hayvanlarla oyun oynamak, akvaryumdaki balığınızı izlemek, kuşunuzun ötüşlerini işitmek vücudunuzun mutluluk hormonları salgılamasını sağlar. Bu sayede kendinizi daha az stresli, daha çok mutlu hissedersiniz. Bu da tansiyonunuzu düzenleyerek kalp krizi riskini düşürür.



3) DOSTLUK

Hayvanların dostlukları kendinizi iyi hissettirir. Bir kedi ya da bir köpek mutsuz, yorgun olduğunuzda yaydığınız titreşimlerle ve beden dilinizle bunu çok iyi anlayacaktır. Kediler üzgün olduğunu hissettiği sahibinin kucağına oturup mırıldayarak, köpekler ise koklayıp yalayarak adeta "lütfen üzülme, ben yanındayım" mesajı verirler. Bu sayede kendinizi yalnız hissetmezsiniz.

4) DUYARLILIK

Evcil hayvan beslemek daha iyi, daha duyarlı bir insan olmanızı sağlar. Daha ince düşünen ve hareket eden, çevreye ve olaylara daha duyarlı yaklaşan bir kişilik oluşturur. Hatta öyle ki hapis cezası almış suçluların bile hayvanlarla vakit geçirip iletişim kurduğunda davranışlarında düzelme gözlemlenmiştir.

5) SOSYALLİK

Evcil hayvan sahipleri, evcil dostlarının başka insanların evcil dostlarıyla bir araya gelip sosyalleşmesini sağlarken bir yandan da kendileri sosyalleşmiş olurlar. Örneğin; köpeğinizi gezdirirken yanınıza gelip köpeğinizi seven bir insanla sohbet etmeniz bile sizi sosyalleştirir.



6) SAĞLIK

Köpekler ve kediler sahiplerinin duygusal durumlarını ve sağlık durumlarını çoğu zaman önceden sezinleyebilir. Bu sayede tedbir alabilir, erken teşhis sayesinde riskli hastalıklardan vaktinde tedavi olarak kurtulabilirsiniz. Böylece bu hastalıkların neden olacağı psikolojik çöküntünün de önüne geçmiş olursunuz.

7) KONDİSYON

Evcil dostlarınızı gezdirmeye çıkardığınız ve oyun oynadığınız zaman kendiniz içinde günlük yapmanız gereken egzersizinizi aksatmamış olursunuz. Düzenli egzersiz yapmak da sağlığınızı korur ve depresyon riskinizi azaltır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum