Fatih Altaylı hakkında soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, görevli trafik polisine hakaret ettiği iddiasına üzerine gazeteci Fatih Altaylı hakkında, "kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret" ve "tehdit" suçundan soruşturma başlattığı belirtildi.

Fatih Altaylı hakkında soruşturma başlatıldı
17 Ekim 2018 - 20:39
Gazeteci Fatih Altaylı'nın dün Şişli'de aracını yasak yere park ettiği  için tartıştığı öne sürülen trafik polisine hakaret ettiği iddiasına ilişkin  soruşturma başlatıldı.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ''kamu görevlisine görevi  nedeniyle birden fazla kez hakaret'' ve ''tehdit'' suçundan başlattığı soruşturma  kapsamında, Altaylı'nın ''şüpheli'' sıfatıyla karakolda ifadesinin alındığı  öğrenildi.

 

Polis merkezi tarafından tutulan evrakta, Harbiye Mahallesi Abdi  İpekçi Caddesi üzerinde çok sayıda yasak park anons edilmesi üzerine bahse konu  yerde araç içinde sürücüsü bulunmayanlara cezai işlemlerin yapıldığı, araç  içerisinde bulunan sürücülerin ise sözlü şekilde uyarıldığı belirtildi.

 

Burada ''34 .... ....'' plakalı araç içerisinde bulunan sürücünün,  ''Aracın Fatih Altaylı'ya ait olduğunu ceza yazılamayacağını söylediği'' akabinde  de tüm uyarılara rağmen aracın kaldırmaması üzerine cezai işlem uygulandığı ifade  edilen evrakta, ''Bu sırada Fatih Altaylı olay yerine gelerek, 'Araç, hasta  bekliyor, insan olsanız azıcık halden anlarsınız, sizi şikayet edeceğim, sizi  mahvedeceğim' diye tehditlerde bulunmuş, görevli polis memuru da 'Şikayet etmek  sizin yasal hakkınız edebilirsiniz' şeklinde cevap vermiştir.'' ifadeleri yer  aldı.

 

Altaylı'nın daha sonra trafik polisine hakaret ettiği ve bu hakaret  içeren ifadeleri bir vatandaşın cep telefonuna kaydettiği, görüntüleri de  görevlilere teslim ettiği aktarılan evrakta, görevli polis memurunun bu konuyla  alakalı olarak polis merkezine müracaata bulunarak Altaylı'dan şikayetçi olduğu  kaydedildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum