Fenerbahçe-Başakşehir maçı tekrar mı edilecek?

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, "VAR devre dışı kaldığında hakem maçı yönetir. Maçın tekrar edilmesi gibi bir durum yok." dedi.

Fenerbahçe-Başakşehir maçı tekrar mı edilecek?
08 Ekim 2018 - 22:14
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu gündemi değerlendirdi. Özellikle Fenerbahçe- Başakşehir maçında yaşanan pozisyonun üzerinde duran Namoğlu maçın tekrarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Namoğlu: "Arıza teknik bir arıza. Güç yükleyen bir sistem. VAR'da olan arkadaşlar güç kaybı olduğu için sesle birlikte görüntüler de gelmedi. 5 dakika 40 saniye gibi bir süre. Şanssızlık 5 dakika 40 saniye içinde ofsayt pozisyonu oldu. 3 boyutlu sistemde değerlendirilmesi gerekiyordu ama ses olmadığı gibi görüntü de olmadı. Yani tamamen oda kararmış durumda. Almanya'da geçen sene 4, İtalya'da geçen sezon 3 kez oldu.

"ALMANYA'DA 4 KEZ SİSTEM KOPMUŞTU"

Güç kaynağı hepsi için aynı. Merkezi olan sistemlerde serverlar var. Almanya'da 4 kez sistem tamamen kopmuştu. İspanya'da 1, Fransa'da 2 kez oldu. Teknik aksamalar onlarda da olmaktadır. İtalya ve Almanya'da geçmiş yıllara oranla daha iyi gittiğini ifade ediyorlar.

"KURAL KİTABINDA ERTELEME YOK"

IFAB'ın (Uluslararası Futbol Birliği Kurulu) protokolü dışında davranma hiçbir yerde yok. Bunu değiştirme imkanı yok. Oyun kuralları kitabında da böyle bir şey yok. Devre dışı kaldığında hakem maçı yönetir. IFAB bu tip olayların olabileceğini öngörüyor. Protokole göre maçın tekrar edilmesi gibi bir durum yok.

"KARARI HAKEM VERİR"

Zihinsel olarak hakemler herhangi bir yorgunluk olmadığını ifade ediyor. Herhangi bir sorunları yok. VAR odasında hakem maç yönetmiyor. Yardım ediyor. Sahadaki bir pozisyonda bariz bir hata yapılmışsa maçın hakemine izleme imkanı veriyor. Yorumlarda hata yapıyoruz. Protokolleri açıp net bir şekilde okumak lazım. Her türlü kararı hakem verir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum