"Fesli Kadir bir vatan haini"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, çocuk hakları konusunu gündeme taşıdı. Kılıçdaroğlu konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret etmesini sert sözlerle eleştiirdi

"Fesli Kadir bir vatan haini"
20 Kasım 2018 - 22:48
Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son 18 ayda 21 bin 957 çocuk hamile kaldı. Bunlar daha çocukluklarını yaşamak, oyun oynamak isterler. Bu çocuklar hamile bırakıldı. 15 yaşın altında cinsel istismara uğrayarak doğum yapan çocuklarımızın sayısı 15 bin 937. 3 bin çocuğumuz cezaevlerinde. 2 milyon çocuk işçimiz var. Son 7 yılda 340 çocuğumuz da iş kazalarında hayatını kaybetti. Çocuklarımıza gerçekten gerekli değeri veriyor muyuz? Çocuklarımızı sanki bir at yarışına katılıyorlarmış gibi sınavdan sınava sokmuyor muyuz? Acaba çocukluklarını yaşıyorlar mı? Bunları hiç ama hiç düşünen bir siyasal iktidar yok." 



Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret etmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Fesli Kadir bir vatan haini. Hain ötesi. Bu aynı zamanda Erdoğan'ın akıl hocası. Kendisi de söylüyor zaten, 'Erdoğan'ı ziyaret ediyorum, düşüncelerimi aktarıyorum' diyor. Kadir Mısıroğlu ne diyor? 'BOP'a taraftarım.' Eş başkanı kim, sarayda oturan zat. ABD'nin istediği petrol, benim de istediğim tarihi müesseselerime, hilafetime geri dönmek, Amerika ne alacaksa alsın. Bana hilafeti versin.' Yani mandacılığı kabul ediyor. 'ABD bana yardımcı oluyorsa Allah razı olsun.' ABD kuklası bir halife gelirse gelsin. Buna vatan haini denmez de ne denir? Sayın Diyanet İşleri Başkanına soruyorum, Bu vatan hainini hangi gerekçeyle ziyaret ettin? İnsani gerekçeyle hangi şehit evine, hangi gazi evine gittin? Söyle bana nereye gittin? Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan, vatanına ve bayrağına bağlı, tarihine, devlet büyüklerine saygılı çok ama çok sayıda değerli insanlar çalışıyor. Onların hepsine CHP Grubundan sevgilerimizi ve saygılarımızı gönderiyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum