Fikret Orman: Beşiktaş taştır. Rüzgar taştan toz alır

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Süper Kupa maçı nedeniyle kendisine verilen 45 günlük hak mahrumiyeti ve takıma verilen 1 maçlık saha kapama cezasıyla ilgili konuştu.

Fikret Orman: Beşiktaş taştır. Rüzgar taştan toz alır
13 Ağustos 2017 - 12:13
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Gary Medel’in imza töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı! Konyaspor ile oynanan Süper Kupa maçı nedeniyle verilen cezalara tepki gösteren Orman, TFF’ye çattı! “Beşiktaş üzerinde oyunlar oynanıyor” diyen Orman, kendilerini TFF ile karşı karşıya getirmeye çalışanlar olduğunu ve buna federasyonun da dahil olduğunu söyledi.

 

Orman’ın açıklamaları şöyle;

“Bir maç oynadık. Süper Kupa maçında da istenmeyen olaylar oldu. Misafir olarak gittik. Stadı biz seçmedik. Stadın imkanları müsait değilse bu karar verecek merci de biz değiliz. Stat içerisinde güvenlik önlemlerini alacak da bizler değiliz. Konyaspor da biz de misafir olarak oraya gittik.! Bu maçtan ayrı olarak TFF’nin düzenlediği son 2 maçta da da aynı görüntüler ortaya çıktı! Passolig bunun için kuruldu. Bu Passolig sistemi çalışmıyor. Kişilere değil de kurumlara ceza veriliyor. Konyaspor da 5 maç ceza verildi, yazık günah!

Başakşehir-Konyaspor maçında olay çıkaran insanlar kupa maçında ceza alacak dediler. Bu maçtan sonra ceza almadılar ve bizim maça geldiler! Beşiktaş taraftarının da hatası var! Ses bombaları ve meşaleleri atıldı. Hatalı olduğumuz şeyler. Bunlar stada nasıl geldi? Bunların sorumlusu Beşiktaş Kulübü değil, organizasyonu yapan Türkiye Futbol Federasyonu! Görüntülerde de var.

Tek suçlu olmayan yer Türkiye Futbol Federasyonu! Kulüpler, taraftarlar, oyuncular suçlu ama tek TFF suçlu değil! TFF ile olan ilişkilerimiz bizden önceki dönem gibi değil. Federasyon bizim ülkenin federasyonu… Herkes de bizi TFF ile kavga ettirmeye çalışıyor, buna federasyon da dahil.

Beşiktaş’ın geçen sezon 34 maçta 600 bin taraftara içeride ve dışarıda maça gitmiş! Bu da tüm ligin yüzde 22’sini oluşturuyor. Verilen bu cezayı vicdanlara sığdırabiliyor muyuz? Bunu düzeltmek kimin işi? TFF’nin bunu düzeltmek için bir çabası var mı? Biz bunun için uğraşıyoruz!

“BEŞİKTAŞ TAŞTIR. RÜZGAR TAŞTAN TOZ ALIR”

“Dünyayı ayağa kaldırırım” ne demek? Biz zaten saha içi ve saha dışında yaptıklarımızla dünyayı ayağa kaldırıyoruz! “Come to Beşiktaş”, sessiz tezahürat, Çin seyahati ve Pepe transferleriyle dünyada yüzlerce kez haber olduk! Bizim oynadığımız tek oyun sahada… Beşiktaş üzerinde oynanan oyunu taraflı tarafsız herkes görüyor! Beşiktaş taştır. Rüzgar taştan toz alır. Bir araya gelemeyen insanların “kanki” olmasını görüyoruz!

YORUMLAR

  • 0 Yorum