Futbol turizminden 100 milyon Euro

Yabancı spor kulüplerinin gözdesi haline gelen Antalya’da kış döneminde yapılacak olan bin 500 futbol kampından 100 milyon Euro gelir bekleniyor.

Futbol turizminden 100 milyon Euro
07 Ocak 2018 - 12:05 - Güncelleme: 07 Ocak 2018 - 20:46
Dünyanın önde gelen futbol takımlarının hazırlık çalışmaları için tercih ettiği Antalya, nisan ayına kadar yaklaşık bin 500 kamp faaliyetine ev sahipliği yapacak. 20'ye yakın ülkeden süper lig, alt ligler ve farklı yaş kategorisinde takımlar devre arası hazırlık çalışmalarını ‘turizmin başkenti' olarak adlandırılan Antalya'da gerçekleştirecek. Spor Turizm Birliği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, kamp turizminden 100 milyon Euro gelir hedeflediklerini belirterek, “2018 yılı spor turizmi açısından çok güzel geçecek” dedi.

Futbol takımlarının kamplarının fazlalığının ülke ekonomisine olumlu yansıyacağını vurgulayan Yaşacan, spor turizminin ülke turizmi ve Türkiye'nin tanıtımı açısından önemine dikkati çekti. Takımların kamp döneminde yaptığı antrenmanların kendi ülkelerinde izlenmesiyle milyonlarca dolarla ölçülebilecek tanıtıma imkan sağlandığını belirten Yaşacan, kamp döneminde önceki yıllarda Rusya, Ukrayna, Özbekistan, Kazakistan gibi belirli takımların Antalya'yı tercih ettiğini, bu takımlara ilave olarak Letonya, Estonya, Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan gibi ülkelerden de takımların kente yoğun olarak geldiğini söyledi.

AVRUPA'DAN İLGİ BAŞLADI

Nisan ayına kadar olan süreçte Hırvatistan, Slovenya, Makedonya, Hırvatistan, Çekya, Polonya'dan üst ve alt liglerden çok yoğun rezervasyon yapıldığını kaydeden Yaşacan, şöyle dedi:

“Bazı nedenlerden dolayı Alman liglerinde rezervasyon yapımında geç kalındı. Bundesliga 2'nci ve 3'üncü liglerinden az da olsa gelen takımlar var. Alman takımları artık yeşil ışık yaktı. Gelecek yıllarda yeniden gelmeleri bekleniyor. Avrupa'da Belçika, Hollanda, Danimarka'dan da alt liglerden takımlar geliyor.”


Recep Şamil Yaşacan

 


Recep Şamil Yaşacan


Arap ülkeleri, Çin, Kore ve Japonya'dan az sayıda da olsa takımların gelmesinin spor turizmi açısından çok önemli olduğuna dikkati çeken Yaşacan, şöyle konuştu:

 

“2018, 2019'un göstergesi durumunda. 2019'da çok daha iyi olacağız. Geçmişteki sayıları aşmayı hedefliyoruz. Futbol kamp turizminde Türkiye'nin rakibi ülkeler bizdeki krizi fırsat bilerek atağa geçti. Modern tesis ve tanıtım yaptılar. Teşviklerle destekleme yapıldı. Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kıbrıs, İspanya Portekiz futbol kamp turizminde önemli konuma geldiler. Bizler ülke olarak tanıtımımızı artırıp, spor turizminde en önemli tanıtım olan turnuvalar yapmalıyız. Ülke tanıtımına katkı sağlamak amacıyla kamp döneminde futbol takımları arasında turnuva düzenlemeliyiz.”

 

09futbol2

 


SPOR TURİZMİ ENDÜSTRİ OLDU

Antalya'da TFF Merkez Hakem Kurulu tarafından düzenlenen Hakem ve Yardımcı Hakem Kış Semineri'nde FIFA Kokart törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Antalya'nın spor turizminde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Bak, “Gelen takımların daha da artacağını ümit ediyoruz. Spor turizmi artık bir endüstri oldu. Bunun için de yatırım yapmanız gerekiyor. Antalya'da saha ve tesis kapasitesi her geçen gün artıyor. Bunun için de bütün takımlar Antalya'yı tercih ediyor. Bu da Antalya ve Türkiye'ye katkı sağlıyor” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum