Galatasaray Beşiktaş'ı 2-0 maglup etti

Süper Lig'in 31. haftasındaki dev derbide Galatasaray, evinde Beşiktaş'ı 2-0'lık skorla devirdi. Tosic'in kırmızı kart gördüğü karşılaşmada Gomis'in penaltı vuruşundan faydalanamayan Aslan, Fernando ve Rodrigues'in golleriyle zafere koştu. Bu sonuçla Cim Bom 66 puanla liderliğini sürdürürken, Siyah-Beyazlılar 62 puanda kaldı ve haftayı 4. sırada noktaladı.

Galatasaray Beşiktaş'ı 2-0 maglup etti
29 Nisan 2018 - 21:05 - Güncelleme: 30 Nisan 2018 - 08:22
Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Şampiyonluk yolundaki en kritik maçı 2-0 kazanan Galatasaray liderliği geri aldı.

NEGREDO KAÇIRDI FERNANDO ATTI : İlk 45 dakikaya iki takımın da kaçan golleri damga vurdu. Önce henüz 30. saniyede Rodrigues Fabri'yle karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderemedi. 20. dakikada ise Galatasaray savunmasının büyük hatasında Negredo topu Muslera'nın üzerinden aşırttı ancak meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

Mücadelenin ilk golü 25. dakikada geldi. Nagatomo'nun içeri çevirdiği topu Fernando ağlara gönderdi ve sarı-kırmızılı takımı 1-0 öne geçirdi. Bu gol ilk yarının da skorunu belirledi.



TOSİC KIZARDI, GOMİS PENALTI KAÇIRDI : Derbinin 64. dakikasında Galatasaray penaltı kazandı. Tosic'in Gomis'i düşürmeseyle sarı-kırmızılı ekip penaltı kazanırken, Sırp futbolcu direkt kırmızı kart gördü.

Penaltıda topun başına gelen Gomis, meşin yuvarlağı üst direğe nişanladı. Galatasaray kaçan penaltı ardından ikinci golü buldu. 69. dakikada Linnes'in getirdiği topta Rodrigues ceza sahasında iki rakibini ekarte ettikten sonra farkı 2'ye çıkaran golü attı.



ŞAMPİYONLUK YOLUNDA BÜYÜK AVANTAJ : Sezonun en kritik maçı nefesleri kesti. Kaçan pozisyonlar, kırmızı kart, penaltı ve 2 golün olduğu derbiyi Galatasaray kazandı, liderliği geri alırken, şampiyon yolunda da dev bir adım attı.

Galatasaray, siyah-beyazlı ekibi yenerek puanını 66 yaparken Beşiktaş ise 62 puanda kaldı. Osmanlıspor'u deplasmanda yenen Başakşehir 65, Fenerbahçe'nin ise 63 puanı bulunuyor.

Galatasaray Beşiktaş maçı fotoğraflarıGalatasaray Beşiktaş maçı fotoğraflarıGalatasaray Beşiktaş maçı fotoğraflarıGalatasaray Beşiktaş maçı fotoğraflarıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 

GALATASARAY: 2 - 0 :BEŞİKTAŞ

Maç Sonu: Ve müthiş derbi sona erdi! Bu derbide her şey vardı! 90 dakikanın ardından Galatasaray, Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti.

90+3. dakika: Muslera'dan mükemmel bir kurtarış! Babel'in ortasında Talisca'nın kafa vuruşunu Muslera'nın harika kurtarışının ardından top, yan direğe çarptı ve tekrar Muslera'nın ellerinde kaldı.

90+2. dakika: Uzatmanın da son dakikası içine girdik. Beşiktaş, Ryan Babel ile geliyor.

90+1. dakika: Fernando, Donk'un Talisca'ya yaptığı faulün ardından topa vurduğu için sarı kart gördü.

90. dakika: Müthiş derbide 3 dakika daha bizi bekliyor. Uzatmanın ilk dakikasına girdik.

89. dakika: Fabri'nin kullandığı kale vuruşunda Quaresma, Sinan Gümüş'e faul yaptı. Quaresma, faulün ardından Sinan'dan özür diledi.

88. dakika: Galatasaray, kendi yarı sahasında paslaşıyor. Ayağı paslar ile ileri çıkılıyor. Nagatomo da ileri çıktı. Sinan, Japon futbolcu yerine Gomis'e orta düşündü ama top, Gomis'in çok uzağında kalıp auta çıktı.

87. dakika: Fabri, uzun bir şekilde Babel'e pası gönderdi. Denayer'den seken topta Muslera, iyi bir zamanlamayla çıkıp topu kontrol etti.

86. dakika: Kullanılan kornerin ardından top ceza sahası dışına yöneldi. Ters kademeye giren Linnes, Babel'den önce topu kazandı. Babel ise ardından Linnes'e faul yaptı.

85. dakika: Oğuzhan, oyuna yeni giren Selçuk'a faul yaptı. Normal sürede son 5 dakikaya giriyoruz... Fransız forvetin şutu Medel'e çarpıp kaleye yöneldi ama direğin hemen yanından kornere çıktı.

84. dakika: Galatasaray'da son değişiklik geldi! Fatih Terim, Younes Belhanda'nın yerine Selçuk İnan'ı oyuna dahil etti.

83. dakika: Linnes'in içeri çevirdiği topa son anda Medel hamlede bulundu ve topu kornere gönderdi! Belhanda, korner atışını kullanacak. Belhanda'nın kullandığı korner atışını savunmasına yardıma gelen Talisca kafa ile karşıladı. Sinan'ın dışarıya çevirdiği topta Maicon, uzaktan vurdu. Top, farklı bir şekilde dışarı çıktı.

82. dakika: Türk Telekom Stadyumu'nu dolduran taraftarlar, bu dakikada ise ''İmparator Fatih Terim'' tezahüratına başladı.

81. dakika: Artık son 10 dakikadayız... Quaresma şansını orta sahadan denedi. Muslera biraz öndeydi ama şut kaleyi bulmadı. Beşiktaş'ta son oyuncu değişikliği geldi. Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan yerine oyuna girdi.



80. dakika: Martin Linnes'in pası Sinan Gümüş'ün önünden geçti. Sinan için hızlı bir pastı.

79. dakika: Beşiktaş, sağ kanattan Lens ile gelmek istedi ama Lens topu Donk'a kaybetti. Galatasaray'da ise Belhanda'dan pas hatası geldi.

78. dakika: Galatasaray'da Sinan Gümüş, oyuna girdi. Sinan, Feghouli'nin yerine oyuna dahil oldu.

77. dakika: Galatasaray, topu centilmen bir şekilde Beşiktaş'a geri verdi. Adriano'nun pasında Quaresma tehlikeli yerde topla buluştu ancak ofsayt bayrağı onun için kalkıyor...

76. dakika: Galatasaray taraftarları atılan pasların ardından 'Oley' tezahüratı yapıyor. Belhanda sakatlık yaşıyor. Beşiktaşlı futbolcular topu dışarı attı. Talisca, Belhanda'ya yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü.

75. dakika: Maçta tempo bir saniye bile düşmüyor! İnanılmaz maç, inanılmaz!

73. dakika: Quaresma'nın şutu barajdan döndü. Beşiktaş bu kez sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Topun başına yine Quaresma geçiyor. Quaresma'nın ortasını Gomis kafa ile karşıladı. Galatasaray ardından 4'e 1 kontra atağı değerlendiremedi! Feghouli'den çok kötü tercih!

72. dakika: İkinci golün ardından Türk Telekom Stadyumu'nda ''Üç, üç, üç'' sesleri var. Beşiktaş tehlikeli bir noktadan frikik kazandı. Topun başına Quaresma ve Talisca geçti.

70. dakika: GOL Galatasaray, Garry Rodrigues'in golü ile skoru 2-0 yaptı! Martin Linnes'in getirdiği topta sol kanatta topla buluşan Rodrigues, sağ ayağına çekip şutunu gönderdi ve Fabri'yi mağlup etti.

68. dakika: Derbide her şey var! Gol, penaltı, kırmızı kart, kaçan goller, tempo... Müthiş bir derbi yaşıyoruz.

67. dakika: Maicon'dan kritik hamle! Lens'in pasında Maicon, Babel'den önce hamlede bulundu.

66. dakika: Gomis, penaltıyı kaçırdı! Kalenin ortasına sert bir şekilde vuran Gomis'in şutu üst direkten geri döndü!

65. dakika: Fırat Aydınus, Bafetimbi Gomis'i çekerek yere indiren Dusko Tosic'e kırmızı kart gösterdi! Topun başında Bafetimbi Gomis var! Statta büyük bir sessizlik...

64. dakika: Beşiktaş, tüm hatlarıyla Galatasaray yarı sahasına yerleşti. Gomis bile kendi yarı sahasında. PENALTI! Galatasaray penaltı kazandı!

63. dakika: Atağa katılan Tosic, Feghouli'yi geçip pasını aktardı ancak bu pasın şiddeti fazlaydı ve taca çıktı.

62. dakika: Belhanda'nın kullandığı kornerde Gomis'in kafa vuruşu dışarı çıktı! Her dakika bir pozisyon! Belhanda'nın kullandığı kornerde Gomis'in kafa vuruşu dışarı çıktı! Her dakika bir pozisyon!

61. dakika: Feghouli farkı ikiye çıkartamadı! Rodrigues'in şutunda seken top Feghouli'nin önünde kaldı. Cezayirli futbolcu şut atmakta gecikince Medel araya girdi. Bir zorunlu değişiklik daha geldi! Beşiktaş'ta sakatlanan Pepe, yerini Vidal'a bıraktı.



60. dakika: Bir mutlak fırsat daha! Lens'in yerden açtığı ortaya Babel dokunamadı! Şimdi sıra Galatasaray atağında!

59. dakika: Quaresma'nın ortasında seken topa Lens istediği gibi bir vuruş yapamadı. Garry Rodrigues, sol çaprazdan sert bir vuruş yaptı. Kalenin dibinde Fabri güçlükle çeldi! Tempo gerçekten çok üst seviyede. Top bir o kalede, bir diğer kalede...

58. dakika: Beşiktaş baskısını arttırdı. Quaresma'nın ortasında Feghouli ters bir kafa vuruşu yaptı ve top kornere yöneldi.

57. dakika: Oyun kaldığı yerden devam ediyor. Kart yok, tempo yüksek!

56. dakika: Talisca, Donk ile girdiği ikili mücadele kendisini yere bıraktı. Fırat Aydınus, o bölgeye gitti ve yardımcısıyla konuşuyor.

55. dakika: Belhanda'nın ortasında Gomis kafa ile çeviremedi. Şimdi Beşiktaş hızlı çıkıyor ancak ters kademeye giren Nagatomo tehlikeyi önledi.

54. dakika: Maçta tempo çok arttı! Şimdi de Galatasaray geldi. Nagatomo'nun ortasını savunma karşıladı, dönen topta Nagatomo tekrar ortaladı ve pozisyonun devamında top kornere çıktı.

53. dakika: Belhanda ceza sahası dışından sol ayağıyla şutunu çıkardı. Fabri, iki hamlede kurtardı.  Beşiktaş çok tehlikeli geldi. Muslera ile karşı karşıya kalan Ryan Babel'in plase vuruşu kalenin solundan dışarı çıktı.

52. dakika: İkinci yarıda tansiyon, ilk yarıya kıyasla daha fazla. Çok sayıda faul var.

51. dakika: Quaresma korner atışını kullanmaya doğru giderken üzerine yabancı maddeler geldi. Quaresma'nın kullandığı korner Muslera'nın ellerinde kaldı. Muslera oyunu hemen başlattı.

50. dakika: Belhanda'nın kullandığı korner atışında Maicon, Pepe'ye faul yaptı.  Quaresma, sol çaprazdan harika bir şut çıkardı. Kaleye doğru yönelen topu Muslera inanılmaz çıkarttı! Korner...

49. dakika: Belhanda'nın kullandığı serbest vuruşu Pepe kornere gönderdi. Galatasaray bu kez sağ kanattan korner atışı kullanacak.

48. dakika: Martin Linnes, sağ kanatta yerde kaldı. Hakem Aydınus faul kararını verdi. Galatasaray, serbest vuruş kullanacak. Maicon ve Denayer ileri çıktı.

47. dakika: Gary Medel'in gönderdiği uzun topta Jeremain Lens ofsayt pozisyonunda kaldı.

46. dakika: İkinci yarı başladı! İki takım da oyuncu değişikliğine gitmeden sahada. Beşiktaş ikinci yarıya hızlı başladı! Tolgay Arslan ceza sahası dışından sert vurdu, üstten auta giden bir şut oldu.

Devre Arası: Müthiş derbide ilk yarı sona erdi! İlk yarıda Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü var.

45+2. dakika: İlk yarının son atağı Galatasaray'dan geliyor. Feghouli yerde kaldı ve faul bekledi. Hakemin kararı aynı değil...

45+1. dakika: Talisca'dan kritik hamle! Sol kanatta topla buluşan Rodrigues, ceza sahası dışında bulunan Belhanda'ya pası aktarmak istedi. Kayarak araya giren Talisca, tehlikeyi önledi.

45. dakika: Adriano, Linnes'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü. Beşiktaş'ta sarı kart gören ilk futbolcu Adriano oldu. İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi.

44. dakika: Belhanda'dan bir top kaybı daha geldi. Faslı futbolcu müsait pozisyonda topu aktaramadı. Beşiktaş hızlı çıkmak istiyor ancak bu sefer Talisca topu kaybetti.

43. dakika: İlk yarının son anlarına giriyoruz. Beşiktaş'ın ileri uçta Galatasaray savunmasına presi var.

42. dakika: Negredo'nun çıkmasının ardından Lens sol kanat, Quaresma sağ kanat ve Ryan Babel forvet pozisyonunda oynuyor.

41. dakika: Belhanda'dan riskli bir yerde top kaybı geldi. Beşiktaş, orta sahada çok adamla ileri çıkmanın hazırlığını yapıyor. Fabri'den kritik hamle! Fernando'nun kazanıp ileri gönderdiği topta Fabri, tehlikeyi süzdü ve Gomis'ten önce davranarak topa vurdu.



40. dakika: Garry Rodrigues, topu sol kanattan içeri çevirmek istedi ancak top savunmadan geçmedi. Rodrigues ardından zor pozisyonda kaleyi yokladı ama hiç iyi bir vuruş olmadı...

39. dakika: Beşiktaş baskısının ardından Denayer, topu taca göndermek zorunda kaldı. Beşiktaş, bu kez soldan geliyor...  Adriano'nun sol kanattan açtığı ortaya Talisca kafa vuruşu yaptı. Top, direğin hemen yanından dışarı çıktı. Büyük bir tehlikeydi...

38. dakika: Beşiktaş, sağ kanattan atak geliştiriyor. Gökhan, Quaresma'yı düşündü ama Muslera araya girip topu aldı.

37. dakika: Kornerde savunmadan seken topa ceza sahası dışından Rodrigues vurdu. Top, üstten auta çıktı.

36. dakika: 35 dakikada iki zorunlu değişik yapıldı. Önce Mariano, sonra Negredo sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. 35 dakikada iki zorunlu değişik yapıldı. Önce Mariano, sonra Negredo sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Galatasaray, 2. gole çok ama çok yaklaştı! Feghouli, topu kazanarak Gomis'e aktardı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Gomis'in sert şutunu Fabri güçlükle kornere çeldi.

35. dakika: Bir sakatlık daha! Bu kez Beşiktaş... Alvaro Negredo, sakatlığı sebebiyle oyuna devam edemiyor. Yerine Jeremain Lens girdi.

34. dakika: Fırat Aydınus, korner atışında itekleşen Talisca ve Donk'u yanına çağırdı ve iki futbolcuyu uyardı. Korner pozisyonunda Maicon kafayı vurdu, Fabri kurtardı!

33. dakika: Maçın ilk korneri... Feghouli'nin ortasını Adriano karşıladı ve top, kornere çıktı. Galatasaray, sağ kanattan korner atışı kullanıyor.

32. dakika: Negredo'nun tedavisi saha kenarında yapılıyor. Maç ise devam ediyor. Negredo'nun durumu iyi gözükmüyor. Gökhan Gönül'ün attığı uzun topa Muslera, ceza sahası dışına kadar çıkıp vurdu ve tehlikeyi önledi.

31. dakika: Atağa katılan Pepe, ceza sahası dışından ortaladı. Muslera, herkesten yukarı çıkıp topu aldı. Negredo, pozisyon sırasında sakatlık geçirdi. İspanyol forvet, şu anda sekerek saha kenarına gidiyor.

30. dakika: Adriano'nun Feghouli'ye yaptığı hareket faul. Adriano karara katılmıyor gibi gözüküyor.

29. dakika: Beşiktaş yine Quaresma ile tehlike yarattı! Gökhan Gönül'ün kullandığı taç atışını Negredo indirdi, Quaresma soluyla vurdu. Muslera yine iyi yer tuttu...

28. dakika: Ricardo Quaresma'nın sağ kanattan açtığı orta üst ağlarda kaldı.

27. dakika: Bafetimbi Gomis, ceza sahası dışından topu sağ ayağına çekip şutunu çıkardı. Savunmaya seken top hızını kaybetti ve Fabri de kaldı.

26. dakika: Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nda tam 3 yıl sonra Beşiktaş'a gol atma başarısı gösterdi. Bu statta Beşiktaş'a en son gol atan isim Sneijder olmuştu.

25. dakika: Beşiktaş çok tehlikeli geldi! Sol kanada açılan topta Quaresma çapraz pozisyonda çok sert vurdu. İyi yer tutan Muslera, yatarak kurtarış yaptı.

24. dakika: Galatasaray'ın golünün ardından Türk Telekom Stadyumu'nda büyük bir sevinç var.

23. dakika: GOL Galatasaray, derbide 1-0 öne geçti! Nagatomo'nun sol kanattan yerden açtığı ortaya Fernando, tek vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi.

21. dakika: Maçın en net pozisyonuydu. Bu arada Ricardo Quaresma sakatlık geçirip kendisini yere bıraktı. Mariano sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemiyor. Büyük şansızlık... Martin Linnes, Mariano yerine oyuna dahil oldu.



20. dakika: Belhanda, tehlikeli bölgede kazandığı topla Gomis'i kaçırmak istedi ancak Pepe araya girip tehlikeyi önledi. Kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Negredo, aşırtma bir vuruş yaptı. Yavaşça süzülen top, direğin hemen dibinden dışarı çıktı.

19. dakika: Quaresma, bir kez daha defansına yardıma gelip top kazandı. Portekizli, bu kez Garry Rodrigues'in topunu çaldı.

18. dakika: Garry Rodrigues'in top kaybı yapmasının ardından Beşiktaş hızlı çıktı. Quaresma'nın ortasında Muslera, Negredo'dan hızlı davrandı ve topu çıkıp aldı.

17. dakika: Beşiktaş, kendi yarı sahasından kısa paslarla rakip alana geçmeye hazırlanıyor. Araya giren Nagatomo, topu çalıp takımını atağa kaldırdı.

16. dakika: Beşiktaş baskıyı arttırdı. Siyah beyazlı takım özellikle sağ kanattan atak geliştiriyor.

15. dakika: Galatasaray'da Mariano, sakatlığı nedeniyle saha kenarına alındı. Galatasaray, bu dakikalarda mecburen 10 kişi oynamak zorunda.

14. dakika: Quaresma'nın sağ kanattan açtığı ortada Alvaro Negredo kafa vuruşunu yaptı. İspanyol forvetin kafa vuruşu, kalenin sağından dışarı çıktı.

13. dakika: Beşiktaş tehlikeli geldi! Gökhan'ın açtığı ortada Talisca, tehlikeli bir yerde topla buluştu ama yardımcı hakem, ofsayt bayrağını havaya kaldırdı...

12. dakika: Talisca'nın faulünün ardından Sofiane Feghouli yerde kaldı. Kısa süreli sakatlık geçiren Feghouli, şimdi yerinden kalktı.

11. dakika: Bu sefer sol kanattan bir taç atışı. İki takım da kontrolü elden bırakmıyor.

10. dakika: İlk 10 dakikada çok fazla taç atışı izledik. Oyun, genelde kanatlarda oynanıyor.

9. dakika: Ryan Donk'un sağ çaprazdan açtığı orta çok yüksekten gitti ve kimse dokunamadı.

8. dakika: Denayer'in gönderdiği uzun pası Gökhan Gönül taca gönderdi. Pozisyonun devamında defansına yardıma gelen Quaresma, Nagatomo'dan topu çaldı.

7. dakika: Rodrigues ile Nagatomo anlaşamadı. Rodrigues'in pası taca çıktı.

6. dakika: Maçın hemen başında baskı yiyen Beşiktaş, bu dakikalarda rakip sahada daha fazla gözüküyor.

5. dakika: Elmacık kemiğine darbe alan Gary Medel'e buz tutuluyor. Belhanda, gördüğü sarı kartın ardından şaşkınlık yaşadı. Belhanda, gördüğü bu sarı kartla cezalı duruma düştü. Faslı futbolcu, haftaya oynanacak Akhisarspor deplasmanında takımını yalnız bırakacak.

4. dakika: Belhanda'nın geriye riskli pası tehlikeli bölgeye gitti ancak araya giren Fernando pozisyonun büyümesini önledi. Erken bir sarı kart! Belhanda, Medel'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

3. dakika: Maçın ilk faulünü Fernando, Adriano'ya yaptı. İki Brezilyalının karşı karşıya geldiği pozisyonda Adriano sakatlık yaşadı.

2. dakika: Galatasaray, maça sol kanadı kullanarak başladı. Nagatomo ve Garry Rodrigues kanadından ataklar gelişiyor. Maçın başlama düdüğü ile birlikte taraftarların müthiş bir desteği var.

1. dakika: Galatasaray maça hızlı başladı! Henüz 21. saniyede Garry Rodrigues, ceza sahası içine girdi. Topu ayağından açınca Fabri hızlı davranıp topu kazandı.

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Nagatomo, Fernando, Donk, Rodrigues, Feghouli, Belhanda, Gomis

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Pepe, Tosic, Adriano, Tolgay, Medel, Quaresma, Talisca, Babel, Negredo

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

YORUMLAR

  • 0 Yorum