Galatasaray Konyaspor maçı zor da olsa 2-1 kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında lider Galatasaray, geriye düştüğü maçta Atiker Konyaspor'u Gomis ve Sinan Gümüş'ün golleriyle 2-1 mağlup ederek derbi öncesi kritik bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Galatasaray Konyaspor maçı zor da olsa 2-1 kazandı
11 Mart 2018 - 21:06 - Güncelleme: 12 Mart 2018 - 09:16
Spor Toto Süper Lig’de 25. haftanın kritik karşılaşmasında Galatasaray, Atiker Konyaspor’u konuk etti. Nefes kesen bir mücadeleye sahne olan müsabaka Galatasaray’ın 2-1’lik galibiyeti ile sonuçlandı.

Galatasaray puanını 53’e yükseltirken Beşiktaş ve Medipol Başakşehir’in üç puan önünde liderliğini sürdürdü. Sergen Yalçın yönetiminde ilk maçına çıkan Atiker Konyaspor ise 21 puanda kaldı ve Gençlerbirliği ile Antalyaspor’un yenildiği haftada rakiplerine yaklaşma fırsatını tepti.



Maç adeta golle başlarken 2’de Konyaspor’un sağ taç çizgisi önünden kazandığı serbest vuruşta Volkan ortaladı, savunmanın dokunamadığı topu kale alanı içinde Moke kafayla tamamladı: 0-1. Skoru belirleyen golü ise 69’da Gomis kaydetti. Feghouli’nin pasıyla sağdan ceza alanına giren Sinan Gümüş’ün ortasına ön direkte iyi bir kafa vuruşu yapan Gomis, kaleci Serkan’ın müdahalesine rağmen topu ağlara yolladı: 1-1.

86’da Nagatomo’nun sol kanattan ortasına penaltı noktasının gerisinden gelişine voleyi vuran Sinan Gümüş, nefis bir gole imza attı ve geri dönüşü tamamladı: 2-1. Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesinde kritik bir galibiyet elde ederken Mariano, sarı kart görerek derbide cezalı duruma düştü. Kart sınırındaki diğer isimlerden Feghouli oyunda kaldığı 85 dakikada kart görmedi, Fernando ise karşılaşmada görev almadı.

Galatasaray Konyaspor maçı fotoğraflarıGalatasaray Konyaspor maçı fotoğraflarıGalatasaray Konyaspor maçı fotoğraflarıGalatasaray Konyaspor maçı fotoğraflarıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

GALATASARAY: 2 - 1 :KONYASPOR

90+2. dakika: Volkan Fındıklı'nın pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Moryke Fofana yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

90. dakika: Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

86. dakika: GOL Galatasaray, Sinan Gümüş ile öne geçiyor!  Sol kanattan gelişen atakta Yuto Nagatomo ortasını penaltı noktasının sağ tarafına doğru gönderiyor. Sinan Gümüş gelen topa sol ayağı ile vole vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

82. dakika: Yeşil beyazlılarda Mehdi Bourabia hakemin avantaja bıraktığı pozisyonda yaptığı faul gerekçesi ile sarı kart görüyor.



79. dakika: Orta alanın sağ tarafında topla buluşan Nejc Skubic ileri doğru havadan uzun oynuyor ancak yan hakemin bayrağı Adis Jahovic için kalkıyor.

75. dakika: Atiker Konyaspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Deni Milosevic oyundan alınırken yerine Volkan Fındıklı oyuna dahil oluyor.

74. dakika: Galatasaray'da Younes Belhanda hakemin düdüğünden sonra topa vurduğu gerekçesi ile sarı kart görüyor.

73. dakika: Savunmanın uzaklaştıramadığı topu Bafetimbi Gomis indiriyor ve Younes Belhanda kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Ceza sahasına giren tecrübeli oyuncu kaleciden önce yerden vuruşunu yapıyor ancak top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

69. dakika: GOL Galatasaray aradığı golü Bafetimbi Gomis ile buluyor! Sofiane Feghouli'nin pası ile ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Sinan Gümüş son çizgiye inmeden ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Bafetimbi Gomis kafa vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sol üst köşeden filelerle buluşturuyor.

66. dakika: Atiker Konyaspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Samuel Eto'o oyundan alınırken yerine Adis Jahovic oyuna dahil oluyor.

63. dakika: Martin Linnes'in pası ile ceza yayı içerisinde topu kontrol eden Bafetimbi Gomis dönerek vuruşunu yapıyor ancak kaleci Serkan Kırıntılı uzanıyor ve meşin yuvarlağı çıkartmayı başarıyor.

62. dakika: Younes Belhanda havadan pasını altıpas sağ çaprazına hareketlenen Bafetimbi Gomis'e doğru gönderiyor. Golcü oyuncu vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen yanından dışarı gidiyor.



60. dakika: Galatasaray'da Serdar Aziz hakeme yönelik itirazlarını sürdürüyor ve sarı kart görüyor.

58. dakika: Yeşil beyazlılarda Jens Jonsson rakibi Sinan Gümüş'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

57. dakika: Atiker Konyaspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Volkan Şen oyundan alınırken yerine Ömer Ali Şahiner oyuna dahil oluyor.

56. dakika: Galatasaray'da kaleci Fernando Muslera hakeme yönelik itirazlarının şiddetini artırınca sarı kart ile cezalandırılıyor.

55. dakika: Bafetimbi Gomis'in pası ile sol çaprazda topla buluşan Yuto Nagatomo doğrudan kaleyi düşüyor ancak kaleci Serkan Kırıntılı üzerine gelen bu topu yumrukları ile uzaklaştırıyor.

52. dakika: Maicon Roque ceza yayına doğru havadan uzun oynuyor ancak yardımcı hakem bayrağını Bafetimbi Gomis için kaldırıyor.

49. dakika: Bu dakikalarda yapılan faullerle oyun sık sık duruyor.

46. dakika: Müsabakanın ikinci yarısı ev sahibi Galatasaray'ın vuruşu ile başlıyor. Sarı kırmızılılar ikinci yarının hemen başında iki oyuncu değişikliği birden gerçekleştiriyor. Mariano Filho ve Ryan Donk oyundan alınırken yerlerine Martin Linnes ve Sinan Gümüş oyuna dahil oluyor. Sinan'ın pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Garry Rodrigues topu sağ tarafına çekerek yerden sert vuruyor ancak top savunmadan geri geliyor.

Devre Arası: Hakem Halil Umut Meler'in düdüğü ile müsabaka devre arasına giriyor.

45+2. dakika: Sarı kırmızılılar mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyor. Sağ kanattan gelişen atakta Mariano Filho ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Maicon Roque kafa vuruşunu yapıyor ve üst direkten dönen top penaltı noktasının sol tarafında Bafetimbi Gomis'in önüne düşüyor. Golcü oyuncu bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

45. dakika: Dördüncü hakemin işareti ile ilk yarının sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

44. dakika: Hızlı gelişen Atiker Konyaspor atağında Moryke Fofana pasını ceza yayına hareketlenen arkadaşı Volkan Şen'e gönderiyor. Volkan kaleci ile karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fernando Muslera gole izin vermiyor.

41. dakika: Mariano Filho'nun pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Sofiane Feghouli dönerek yerden vuruyor ancak kaleci Serkan Kırıntılı meşin yuvarlağı ayakları ile çıkartmayı başarıyor.



40. dakika: Galatasaray'da Mariano Filho rakibi Jens Jonsson'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor. Tecrübeli oyuncu gördüğü bu sarı kart ile gelecek hafta oynanacak olan Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşüyor.

37. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta Younes Belhanda ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

34. dakika: Ceza yayı sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Volkan Şen pasını ceza sahası içi sağ çaprazına doğru hareketlenen Samuel Eto'o'ya gönderiyor ancak golcü oyuncu topun hakimiyetini kaybediyor.

31. dakika: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken ev sahibi sarı kırmızılıların topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

28. dakika: Bu dakikalarda konuk ekip Atiker Konyaspor kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

25. dakika: Volkan Şen orta alanda rakibi Ryan Donk ile girdiği ikili mücadele sonrasında kısa süreli sakatlık geçiriyor.

22. dakika: Savunmanın uzaklaştıramadığı top ceza yayı gerisinde Garry Rodrigues'in önünde kalıyor. Garry Rodrigues çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.



20. dakika: Penaltı vuruşu için topun başına Bafetimbi Gomis geliyor... PENALTI KAÇIYOR! Bafetimbi Gomis, topu yerden sol köşeye nişanlıyor ancak kaleci Serkan Kırıntılı uzanıyor ve gole izin vermiyor.

 

19. dakika: Younes Belhanda'nın pasını penaltı noktası üzerinde Bafetimbi Gomis bırakıyor. Bu noktaya hareketlenen Selçuk İnan vuruşunu yapıyor ancak top savunma Selim Ay'dan geri geliyor. Hakem Halil Umut Meler pozisyon sonrasında Selim Ay'ın topu elle karşıladığına hükmederek penaltı noktasını işaret ediyor. Topa elle müdahale eden Selim Ay sarı kart görüyor.

15. dakika: Selçuk İnan'ın pası ile sol kanatta Yuto Nagatomo topla buluşuyor ve ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak savunma meşin yuvarlağı kafa ile karşılıyor.

12. dakika: Ev sahibi Galatasaray kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

9. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta Mariano Filho ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

6. dakika: Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Maicon Roque doğrudan kaleyi düşünüyor ancak barajdan seken top etkisini kaybediyor ve doğrudan kaleci Serkan Kırıntılı'nın üzerine gidiyor.

5. dakika: Atiker Konyaspor'da Ferhat Öztorun rakibi Younes Belhanda'ya arkadan yaptığı müdahale sonrasında sarı kart görüyor. Ev sahibi ekip şimdi kritik bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

4. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Younes Belhanda ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topun kontrolünü ele geçiriyor.

2. dakika: GOL Atiker Konyaspor, maçın hemen başında Wilfred Moke ile öne geçiyor! Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Volkan Şen ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Yerden seken topu altıpas çizgisi gerisinde Wilfred Moke kafa ile tamamlıyor ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

 

1. dakika: Müsabaka konuk ekip Atiker Konyaspor'un vuruşu ile başlıyor.

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Nagatomo, Selçuk, Donk, Feghouli, Garry Rodrigues, Belhanda, Gomis

YEDEKLER: Eray, Ahmet, Linnes, Hakan, Koray, Denayer, Tolga, Fernando, Yasin, Sinan

TD: Fatih Terim

KONYASPOR: Serkan, Skubic, Selim, Moke, Ferhat, Jonsson, Mehdi, Volkan Şenş, Fofana, Milosevic, Eto'o

YEDEKLER: Patrik, Eren, Ömer Ali, Orkan, Amin, Volkan Fındıklı, Vedat, Musa, Jahovic

TD: Sergen Yalçın

YORUMLAR

  • 0 Yorum