Gelecekte Sporlar ve Sporcular Nasıl Olacak?

Hangi stadyumlardan oyunları nasıl izleyeceğiz? Stadyumlara nasıl ulaşırız? Oyunlara yeni ne gibi kurallar gelebilir? Hep beraber bakalım.

Gelecekte Sporlar ve Sporcular Nasıl Olacak?
29 Ağustos 2017 - 10:24 - Güncelleme: 29 Ağustos 2017 - 21:39



STADYUMLAR:

Stadyumları yapan mimarlar yapı üzerinde iyice kafa patlatmış anlaşılan. Geliştirilmiş ultra hafif karbon fiber sayesinde yapılar daha hafif daha dayanıklı ve yapımı kolay gibi gözüküyor. Bununla beraber bu yapıların getirdiği kolaylıklar sayesinde stadyumlar daha küçük ve sayıları fazlasıyla arttırılacak. Biliyorsunuz artık kendi kendine giden ve park eden araçlar kullanılmaya başlandı. Bu araçlara özel park yerleri de bizi bekliyor olacak ki park yerinden ve park edemeyen insanlardan şikâyet edenlerin sayısı da bununla beraber azalır. Özel zeminli basketbol sahaları sayesinde sporcuların 2 m ye kadar sıçramaları sağlanabilir. Artık şaşırmamak lazım daha neler duyacağız bakalım.













ATLETLER:

Gelelim atletler için neler değişebilir. Atletlerin sakatlanmalarını önleyici ve güvenliklerini attırıcı genetik geliştiriciler kullanmalarına izin verilebilir. Kurallar uygunlaştırılarak sağlıklarını tehlikeye atmayacak derecede performans arttırıcıları kullanmalarına izin verilebilir. Bunun haksızlık olduğunu düşünebilirsiniz ama bunu da düşünmüşler ve performans arttırıcı benzeri maddeler kullananlarla kullanmayanlar aynı yarışta yarışmayacak iki yarışmacının da yarışabileceği farklı ligler kurulacak. Bilim insana yeni vücut parçaları sağlamaya başlayabilir ki bu birçok engelli dostumuzun kurtuluşu olur ve gönüllerinden geçtiğince spor yapabilirler.













BAŞKA NELER OLACAK?:

Tabii ki belki 10.000 filminin konusu olduğu gibi insanların yerini makineler ve kiosklar alacaktır. Bunun ne yazık ki kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Biletlerimizi artık hepimiz kolay olduğu için internetten alıyoruz fakat hala alabileceğimiz gişeler ve insanlar mümkün. Söylemek istediğim bilet satıcınızla tanışmayı unutmayın belki de birkaç ay sonra onun yerinde bir robot satıcı bulabilirsiniz. Diyelim ki maçı kaçırdınız ya da maçlara gitmeyi kalabalığı sevmiyorum diyorsunuz hiç üzülmeyin sizi de düşünmüşler. Maçların tekrarını izleyebileceğiniz arttırılmış gerçeklik programları ve tiyatro boyutlarında arttırılmış gerçeklik salonlarında kaçırdığınız maçları izleyebileceksiniz.













E-SPORLAR HAYATIMIZA DAHA FAZLA GİRECEK

Peki, E-Spor ile ilgili neler olacak? Geçtiğimiz yılın finallerini izleyenler bilir. Ülker sports arena da yapılmıştı ve koca arenayı dolduran hatta sahanın yarısına kadar taşan kalabalık izleyici kitlesini gelecekte de güzel haberler bekliyor. Her izleyici sevdiği oyuncuyu oyun içinde takip edip inceleyebilecek, oyun içinde serbest gezebilecek kısaca oyunu istediği açıdan ve istediği şekilde izleyebilecek. Herhalde arttırılmış gerçeklik ile izleyeceğinden bahsetmeme gerek yoktur. Okullarda isteyen öğrenciler E-sporu diğer sporlar gibi klüp dersi olarak seçebilecek ya da derslerde sporlarını yapabilecekler. Benim görüşüm fiziksel bir spor olmadığı için derslere bu işi hiç karıştırmamaları. Okullarda yapılıyor olması okul takımlarını ve okul liglerini, rekabeti de beraberinde getirecek. Kısaca E-Spor ister istemez hayatımızın bir parçası olacak.













Bu gelişmelerin hepsi 25 yıl içinde olacak. Ülkemize ne zaman gelir? Bu kurallar geçerli olur mu? Bunları zaman gösterecek. Fakat bu yazdıklarımın büyük bir kısmının birçok ülkede çok yakın bir zaman da geçerli olacağından eminim.

gelecekten gelen



YORUMLAR

  • 0 Yorum