Genelevde Görevli Polis Memurunun İtirafları

Matild Manukyan’ın Sahibi Olduğu Genelevlerde Görev Yapan Bir Polis Memurunun Şaşırtıcı İtirafları

Genelevde Görevli Polis Memurunun İtirafları
08 Kasım 2018 - 09:08 - Güncelleme: 08 Kasım 2018 - 09:20
Arşivleri karıştırırken ilginç bir röportaja denk geldik ve sizinle de paylaşmak istedik. 90’lı yılların sonunda Karaköy’de bulunan genelevlerde görev yapan polis memuru H.K.’nın, 5 Şubat 2006 tarihinde Sabah Gazetesi’nden Emrullah Erdinç’e vermiş olduğu “Bir Genelev Polisinin İtirafları” röportajı oldukça ilginç. Biz de bu bu röportajdan bazı bölümleri derledik.

Karaköy’de bulunan Zürafa Sokak, genelevlerin olduğu bir bölgeydi ve burada 37’si Manukyan’a, 5 tanesi de Sümbül Yaşar Karasu’ya ait 42 ev bulunuyordu.Ve daha sonra da varlığını devam ettirdi. Biz şimdi sizi o ilk zamanlardan alıp 90’lı yılların sonuna götüreceğiz. Polis memuru H.K.’nın itirafları da bu zaman dilimini kapsıyor zaten.

O dönem genelevler devlet denetiminde olduğu için alanda görevli bir polis memuru, asayişi sağlamak için mutlaka bulunmak zorundaydı.

90’lı yıllarda burada görev yapan polis memuru H.K’nın 2006 yılında verdiği röportajdan bir takım ilginç alıntılara yer vereceğiz şimdi. O yıllar, genelevde görev yapan memurların usülsüzlükleri çok fazla konuşulmaya başlanmış ve göreve yeni gelen İstanbul Emniyet Müdürü olarak Necdet Menzir, olaya el atıp hemen usülsüzlükle suçlananları açığa almış ve yerine başka atamalar yapmış.

İçeride çalışan kadınlardan öğretmen, bankacı ve ev kadını olduğu, polisin yaptığı çalışma karnesi kontrolünde ortaya çıkmış.



“Çalışma karnesinin neden kontrol edildiğini ben de o zaman öğrendim” diyor H.K. Çünkü içerideki 980 kadından 400’ünün kaçak olarak çalıştığını bu kontroller sayesinde fark etmiş. Gündüz öğretmenlik yapıp öğleden sonra çalışmaya gelen bir öğretmen, bankadaki işi bittikten sonra peruk takarak gece çalışan bir bankacı olduğunu da yine bu kontroller de öğrenmiş.

“980 kadının genelev patronuna kazandırdığını, 110 bin işçi bir holdinge kazanamıyor mu?” diye şaşırmış H.K. Çünkü onlar kazandıklarını beyan etmeyerek vergi kaçırmışlar. “Manukyan, yaptığıyla övünmeyen ama utanmayan da bir kadındı” diyen H.K., Manukyan’ın en çok vergi rekortmeni olmasıyla övündüğü söylemiş.

H.K’nın ailesi, genelevde görev yaptığını hiçbir zaman bilmemiş çünkü H.K. onlara, Beyoğlu’nda ekiplerde çalıştığını söylemiş. Genelevin önünde bulunan taksilerle eve gidip geldiğini ve ücreti de Manukyan’ın ödediğini söylüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum